Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Leta efter utomjordingar på Jorden

Recommended Posts

alien_100126.jpgDetta till synes ganska kontroversiella uttalande görs av flera forskare som den här veckan sammanträder i London under temat Att upptäcka utomjordiskt liv och konsekvenserna av det för vetenskap och samhälle.
Vi måste ge upp tanken på att ET ska skicka oss ett anpassat meddelande – och inta en annan utgångspunkt
(professor Paul Davies, fysiker vid Arizona University)Forskarna måste börja leta efter konstiga mikrober på ogästvänliga platser på Jorden, där vanligt liv skulle ha svårt att existera. Om vi kunde hitta andra former av liv på vår jord skulle det öka sannolikheten för liv utanför jorden. Detta menar många av forskarna på konferensen.Enligt professor Simon Conway Morris vid Cambrigde University borde intelligenta utomjordingar vara ganska lika oss eftersom människan är en ganska logisk konstruktion (med huvuden, lemmar och kroppar) och möjligheterna i evolutionen förvånansvärt begränsade.Källa[ Till originalnyheten ] Edited by Nyhet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men du är de ju inte utomjordingar :P Kanske skulle utomjordingar ändras till "främmande liv" i artikeln. Det engelska ordet "alien" kan ju också betyda främmande ;) gissar att det är det som översatts till utomjordingar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Logiskt på jorden kanske. Vem vet vad för andra förutsättninger det fins ute i universum och vad för konstruktion som skulle vara logisk där? Tycker det är ett tämligen dumt uttalande. Så begränsat i sitt tankesätt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...