Jump to content
Sign in to follow this  
Lexx

En ide om nanorobotar, rymdhissar, och Enterprise.

Recommended Posts

Här är en ide jag funderade på. Vad om du kunde massproducera nanorobotar som kan haka på varandra som ett nanoskopiskt lego. Ge dem en mall (t ex en CAD fil) och de formar sig efter den. Då kan första steget vara att de bygger en rymdhiss, kanske med hjälp av kolnanorör och sakta men säkert lyfter upp sig själva till omlopp runt jorden. Där formar det både chassi, däck och interiör till en Enterprise modell. När själva chassit är skapat kan det förstärkas med mer nanorobotar och material. Bara att fylla på med syre, proviant, och gärna en warp drive om du har en sån liggande. Klä dig varmt och ta hissen upp till ditt nya skepp :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Här är en ide jag funderade på. Vad om du kunde massproducera nanorobotar som kan haka på varandra som ett nanoskopiskt lego. Ge dem en mall (t ex en CAD fil) och de formar sig efter den. Då kan första steget vara att de bygger en rymdhiss, kanske med hjälp av kolnanorör och sakta men säkert lyfter upp sig själva till omlopp runt jorden. D??r formar det både chassi, däck och interiör till en Enterprise modell. När själva chassit är skapat kan det förstärkas med mer nanorobotar och material. Bara att fylla på med syre, proviant, och gärna en warp drive om du har en sån liggande. Klä dig varmt och ta hissen upp till ditt nya skepp :)

Tja, idén är väl inte... dum... men den är tyvärr inte genomförbar... än. En rymdhiss finns det ju planer på som ett billigare sätt att frakta material upp i omloppsbana (och därifrån givetvis vidare ut i rymden om man nu vill det) och kolnanorör är väl det enda material jag kan tänka mig vi har tillgång till idag som skulle vara möjligt att bygga en sådan av. Problemen, som jag ser dem, är i dagsläget två; vi kan inte producera nanorobotar som är självreplikerande än, vilket torde vara en nödvändighet för att projektet skulle gå att genomföra och dessutom är rymdskeppen i Star Trek, hur coola de än må se ut, inte speciellt praktiska. Koppla på motorerna och du får en gigantisk centrifug. :P

Däremot en warp drive skulle jag väl kunna knåpa ihop åt dig om du bara har tillräckligt med resurser i form av arbetskraft och energi. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...