Gå till innehåll
Lexx

En ide om nanorobotar, rymdhissar, och Enterprise.

Rekommenderade inlägg

Här är en ide jag funderade på. Vad om du kunde massproducera nanorobotar som kan haka på varandra som ett nanoskopiskt lego. Ge dem en mall (t ex en CAD fil) och de formar sig efter den. Då kan första steget vara att de bygger en rymdhiss, kanske med hjälp av kolnanorör och sakta men säkert lyfter upp sig själva till omlopp runt jorden. Där formar det både chassi, däck och interiör till en Enterprise modell. När själva chassit är skapat kan det förstärkas med mer nanorobotar och material. Bara att fylla på med syre, proviant, och gärna en warp drive om du har en sån liggande. Klä dig varmt och ta hissen upp till ditt nya skepp :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här är en ide jag funderade på. Vad om du kunde massproducera nanorobotar som kan haka på varandra som ett nanoskopiskt lego. Ge dem en mall (t ex en CAD fil) och de formar sig efter den. Då kan första steget vara att de bygger en rymdhiss, kanske med hjälp av kolnanorör och sakta men säkert lyfter upp sig själva till omlopp runt jorden. D??r formar det både chassi, däck och interiör till en Enterprise modell. När själva chassit är skapat kan det förstärkas med mer nanorobotar och material. Bara att fylla på med syre, proviant, och gärna en warp drive om du har en sån liggande. Klä dig varmt och ta hissen upp till ditt nya skepp :)

Tja, idén är väl inte... dum... men den är tyvärr inte genomförbar... än. En rymdhiss finns det ju planer på som ett billigare sätt att frakta material upp i omloppsbana (och därifrån givetvis vidare ut i rymden om man nu vill det) och kolnanorör är väl det enda material jag kan tänka mig vi har tillgång till idag som skulle vara möjligt att bygga en sådan av. Problemen, som jag ser dem, är i dagsläget två; vi kan inte producera nanorobotar som är självreplikerande än, vilket torde vara en nödvändighet för att projektet skulle gå att genomföra och dessutom är rymdskeppen i Star Trek, hur coola de än må se ut, inte speciellt praktiska. Koppla på motorerna och du får en gigantisk centrifug. :P

Däremot en warp drive skulle jag väl kunna knåpa ihop åt dig om du bara har tillräckligt med resurser i form av arbetskraft och energi. ;)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×