Jump to content

Uppgraderat till IP.Board 3.1


Jocke

Recommended Posts

Vi har precis uppgraderat till den senaste versionen av forummjukvaran, som är v3.1.

Det finns fortfarande en del saker kvar att göra efter uppgraderingen bla annat så kommer ni märka att allt ännu inte är översatt till svenska och det finns några mindre saker som behövs fixas till i skinnen, men det ska vi fixa till så fort som möjligt :)

Nedan listas några av nyheterna i denna version:

Statusuppdateringar

Det finns nu möjlighet att svara på statusuppdateringar och statusuppdateringar sparas nu istället för att skrivas över som tidigare. Ni kommer även märka flera andra förbättringar som har gjorts när det gäller statusuppdateringar.

Sök

Sökfunktionen har uppdaterats så att den söker bättre och det avancerade sökformuläret har designats om. Den globala sökrutan som visas på alla sidor ändrar sig efter var man är i forumet. Läser man tex ett ämne så kan man via sökrutan direkt välja att söka igenom enbart det ämnet och det går såklart även att välja att söka igenom hela forumet eller andra delar.

Anpassa din profil

Det går nu att anpassa sin egna profil genom att lägga in en egen bakgrund eller ändra bakgrundsfärgen. (se min profil)

Notifikationer

När man nu tex får ett nytt PM eller svar på en statusuppdatering så kan man få en notifiering direkt i forumet. Hur och för vad dessa notifieringar ska visas går att ställa in i dina inställningar.

Ämnesförhandsgranskning

Det går nu att snabbt förhandsgranska ett ämne genom att klicka på en ikon i ämneslistan.

Mobilt skin

Lo-FI-skinnet som tidigare fanns har bytts ut mot ett riktigt mobilt skin. Besöker man forumet med tex en iPhone eller en HTC Desire så byts det till detta automatiskt.

Detta skin är anpassat för moderna smartphones med moderna webbläsare så det kommer antagligen inte se så bra ut i en äldre mobiltelefon.

iPhone App

För er som har en iPhone så finns det nu en app för denna som är speciellt anpassad för IP.Board. Denna finns tillgänglig via App Store.

(man har även sagt att det ska komma ett liknande program till de som använder Android-telefoner)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...