Jump to content

Mitt möte med William Shatner


The Holy Three

Recommended Posts

LFCC.jpg

Mässan öppnades kl. 09:00 för oss med Early Bird biljetter, kl. 11:00 för de övriga. Vi valde att gå till mässan redan vid sex på morgonen då vi inte var jätte säkra på var den låg, och eftersom vi inte skulle ta taxi dit. Inom 15 minuter hade vi hittat dit, Earl’s Court. Grinden var dock stängd, vilket förvirrade oss, så vi sökte efter andra ingångar till mässhallen – förgäves. I ungefär 40 minuter vandrade vi runt byggnad efter byggnd utan att hitta någon annanstans att ta oss in i. Till slut kom vi till baksidan av Earl’s Court, där ungefär åtta personer stod i kö. Vi frågade om det var till London Film & Comic Con dom köade till, och det stämde.

Vi fick förklarat för oss att grindarna brukar öppnas någon timma innan mässan ifall det är mycket folk som köar. Strax efter detta öppnades grindarna på både fram och baksidan av Earl’s Court och folket flödade in. Vi var ganska rappa och när vi till slut nådde Earl’s Court 2, där mässan skulle arrangeras, var vi på 19 respektive 20:e plats i kön. Än en gång var vi på plats, i en respektabel köplats, två timmar innan mässan öppnade. Det kändes väldigt, väldigt skönt. En sak mindre att oroa sig om. Inom en timme var det hundratals bakom oss i kön, som bara blev större och större. Efter två timmars väntande öppnades äntligen dörrarna till mässan.

Jag hade fått höra att autograf biljetterna skulle man få köa till längst inåt i hallen, innan man nådde dit så fick man gå förbi alla stånd med saker till salu. Sagt och gjort, vi gick i en ruskigt snabb fart förbi alla stånd och letade efter den stackars man som skulle dela ut biljetter till Shatner hela dagen. Vi fick ganska snabbt syn på en poster med två bilder på William Shatner, en från Star Trek dagarna och en från Boston Legal. Vi såg även den stackars ovan nämnda mannen och de många personer som rusade dit för att få en av de lägst numrerade biljetterna, vi blev snabbt en del av denna flock när vi tog raska steg mot honom. När jag kom fram fick jag min biljett där det stod nummer 19 på! 19 var ju ett otroligt bra nummer, bättre än jag kunde vänta mig och det fanns ingen chans alls att jag skulle missa att få träffa Shatner denna dag.

Möte 1: Autograferna

Som jag nämnt så var Shatner sen till mässan och förväntades inte komma förrän vid 13:00. Vi hade alltså cirka fyra timmar att ta död på, vilket inte är så svårt i nördarnas paradis. Vid 12:00 tiden blev vi hungriga och köpte ett par mackor, innan vi satte oss ner bestämde jag mig för att gå till platsen där Shatner skulle signera, för att se ifall något var på gång – det var det. Folk hade börjat köa och jag frågade om han anlänt ännu. Jag fick svaret att han inte är där än, men förväntades komma alldeles strax. Alla som hade ett biljett nummer mellan 1-100 fick ställa sig i kön. Jag tog mina saker och ställde mig genast i kön, det kanske var 20-25 personer före mig. Jag betalade för de fem autografer jag skulle ha och nu väntade vi alla bara på att Shatner skulle anlända. När jag stod i kön så arrangerade jag sakerna jag skulle få signerat lite l??tt, när jag sedan kollar upp igen så står han helt plötsligt där – självaste William Shatner AKA Captain James T. Kirk.

Det första jag la märke till var hur otroligt bra han såg ut för att vara i den åldern han är. Han såg pigg och glad ut, skämtade med sina assistenter lite innan allt började. Kände av att händerna skakade lite när jag höll i de saker jag skulle få signerat, det är inte varje dag man träffar en legend som denna. Till min stora glädje såg jag att han hälsade på ett fan som skulle få något signerat. Något som är vidare ökänt bland Star Trek fans är att Shatner brukar vara väldigt snabb när han skriver autografer och kollar sällan ens upp mot dom som får sina saker signerade. Enligt dom på mässan snittade han en autograf per sekund senast han var på Collectormania, år 2005. Han ska oftast även ha sin väldigt otrevliga agent vid sin sida som gör allt för att så många som möjligt får sina autografer samtidigt som dom får noll kontakt med Shatner själv. Inget sånt denna gång verkade det som, vilket lättade mig.

Till slut blev det min tur. Jag la fram grejerna, hans assistent frågade mig hur många jag skulle ha. Lappen med siffran fem inringat lämnades fram och medan han gjorde iordning dom kollade Shatner upp mot mig, log och sa

Shatner: Hello.

Jag: Hi, svarade jag tillbaka, gladare än jag varit på länge.

Han signerade sakerna i en lagom fart, medan assistenten frågade mig hur jag ville ha böckerna signerade. Han fick upprepa sig då jag inte hörde frågan som löd ”Blue pen or sharpie?” ”It doesn’t matter” svarade jag. Då signerade Shatner de två sista sakerna jag hade med mig, böckerna Star Trek Memories samt Star Trek Movie Memories. När det var gjort samlade jag ihop autograferna och sa:

Jag: Thank you very much.

Shatner: Thank you very much.

Han la betoning på ordet ”you” som ni kan se, vilket värmde extra mycket. Till skillnad från det jag hörde om Nimoy, då allt stämde om att han var trevlig och tog sig tiden att säga några ord, så fick jag raka motsatsen till vad jag hade väntat mig av Shatner. Även han var varm och trevlig. Hade jag fått ett lika kallt möte som så många andra Trekkies har fått av honom så hade ju givetvis det varit lite tråkigt. Först och främst var jag ju ute efter autograferna, men att ha fått ett sånt sällsynt bemötande av självaste Captain Kirk gjorde ju lyckan tusen gånger större. Efter detta satte jag mig ner och åt mackan som jag inte hunnit med förut, med ett dumt leende på läpparna som inte släppte på flera timmar.

Möte 2: Photoshoot

Redan två timmar senare var det även dags för photoshoot med densamme. Detta gick extremt snabbt. Det gick till ungefär så här; Shatner satt på en hög stol, person efter person fick ställa sig bredvid honom och le, få kortet taget, vänta några sekunder sedan gå därifrån och in kommer nästa. Så här sa fotografen varje gång:

”Next please! Big smile, and 3, 2, 1 *click* Hold please... thank you. Next please!”

Det hela gick på 5-10 sekunder. Själv gick jag fram till honom och kände mig lite osäker. Hade tidigare hört att han inte gillar när folk tar på honom, så att hålla om honom som jag gjorde med Nimoy var det inte frågan om. Istället la jag bara min vänstra hand lite lätt på hans rygg, log, fick kortet taget och gick sedan därifrån. Där tog mina möten med William Shatner slut för den dagen. Jag hämtade fotot på mig och honom några timmar senare, precis i tid till stängningsdags vid 18:00 tiden. Men mer väntade runt hörnet, nästa dag var det ju An Audience with William Shatner som väntade, ett föredrag med Q&A-stund på ungefär en timma.

Möte 3: An Audience with William Shatner

Föredraget blev lite försenat, som väntat när det var slutsålt och totalt 600 personer som skulle se detta spektakel. Extra stolar fick hämtas då de räknat fel på sålda biljetter, vissa hade fått samma nummer på sina etc. Jag hade stolplats 152, hyffsat nära scenen. Tiden kommer då William Shatner presenteras och det märks direkt vilket proffs han är. Han flirtar med publiken, skämtar fritt och är oerhört intressant att lyssna på, vad det än är han pratar om. Under föredraget pratar han och får frågor om allt möjligt. Under timmen får vi bl. a veta att han har fyra nya serier på gång, att hans favoritfärg är röd, han tycker att Patrick Stewart var den kapten med mest klass medan hans favorit var Janeway, baserat på att hon är en kvinna.

Speciellt intressant var det att höra om hans åsikter angående sin regi och de problem han hade när han gjorde Star Tre V: The Final Frontier. Han erkände att han inte var bra med att jobba inom en viss budget och att slutet blev som det blev pga problem med budgeten och special effects delen. När han fick frågan angånde vilken Star Trek film han tycker bäst om, svarade han skämtsamt ”Well, Star Trek five of course!” Men mot slutet erkänner han att bra var inte filmen, utan att nämna vilken hans favorit är.

Han pratade även en del om det nya projektet The Captains, som det skrivits om här på databasen & forumet. Han hade åkt hem till samtliga kaptener inom loppet av några dagar och intervjuat dom. Han ville även försöka ordna en intervju med den nya Captain Kirk, Chris Pine. Han berättar att Avery Brooks även är en professionell musiker och att han bad honom göra lite av musiken som kommer spelas upp under dokumentären, något Avery Brooks gick med på.

Shatner avslutar det hela med att tacka alla som kommit för att träffa honom på mässan. Han lämnade scenen till stora välförtjänta applåder och det var det sista jag fick se av honom. På vägen ut fick samtliga i publiken ett snyggt, limiterat foto på Shatner i måttet 30x40 cm.

Ja, det var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma, precis som det var när jag träffade Leonard Nimoy på Collectormania förra året. Nu har jag inom loppet av strax över ett år träffat de två skådespelarna jag allra helst velat träffa. Det känns stort, väldigt stort. Nu till lite bilder och videos:

Bilder på mina autografer

20x25 foto från originalserien:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/ShatnerAutograph1.jpg

20x25 foto från filmerna:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/ShatnerAutograph2.jpg

Star Trek Memories/Movie Memories:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/LFCCBooks.jpg

Manual till Franklin Mints Star Trek 3D Schack:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/LFCCTridimensionalChess.jpg

Bilder på kön utanför mässan:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006178.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006176.jpg

Överblick på mässan:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006191.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006190.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006189.jpg

Utanför där Shatner signerade:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006209.jpg

Bilder tagna från Shatners framträdande: (bilderna kan vara lite suddiga eftersom vi inte fick ha blixten på efter de första fem minuterna av showen)

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006239.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006243.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006292.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006252.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006249.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/S6006246.jpg

Limiterade fotot vi fick:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/LFCCLimited.jpg

Sist men inte minst, fotot på mig och William Shatner:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/AxelFoley85/MeWilliamShatner.jpg

Här kommer även tre små videos jag tog, det blev lite fel med ljudet när jag zoomade, så man hör inte allting tyvärr. Dessa filmades med kameran då man inte fick filma med videokamera under föredraget, jag fuskade alltså lite. På första videon ropar han efter Khan på ett roligt sätt efter att en åskådare bett honom ge oss en "Khaaaaan!!", sedan besvarar han den andra frågan angående framtida musikproduktioner. På andra klippet pratar han om en av sina framtida serier kallat Aftermath. På tredje och sista klippet tackar han publiken innan han går.

Klipp 1:

Klipp 2:

Klipp 3:

Det blev en hel del Star Trek grejer jag köpte på mässan också, men det tar jag i Din Star Trek samling-tråden istället :) Det har varit kul att skriva ner allt som hände på mässan och jag hoppas att det var en intressant läsning för er.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 10 months later...

Lagom till min resa till London och mötet med Walter Koenig har jag, som utlovat, lagt upp en finslipad version av mitt möte med William Shatner på databasen. Jag döpte den till Captain Kirk & Jag och ni kan läsa den här: http://startrekdb.se/teman/teman.php?tema=158

Den finslipade versionen av mitt möte med Leonard Nimoy, som jag döpte till Mr. Spock & Jag, kan ni även läsa under samma tema (personer) här: http://www.startrekdb.se/teman/teman.php?tema=139

Edited by The Holy Three
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...