Jump to content

Professor har nästan skapat en android


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildPsykologiprofessorn Henrik Scarfe vid Åhlborgs universitet i Danmark har skapat en mänsklig robot man kallar geminoid. Geminoiden som liknar professorn på pricken kan också efterlikna allt vad professorn gör. Det finns tre geminoider i världen, de övriga konstruerade av den japanske professorn Hiroshi Ishiguro. Geminoiderna ska bl.a. användas för att undersöka hur vi människor reagerar på relationen mellan människa och robot.

Kan någon se vem som är vem på bilden?

Se en video här där geminoiden gör allt vad professorn gör. Jag tycker personligen att det ser ganska roligt ut.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Hmmm, sedan när har psykologi professorer tillräckliga kunskaper att bygga en android? Deras expertkunskaper är ju inom helt andra fält, tex att ta reda på hur människor reagear när de ställs inför robotar. Min gissning är att det är någon form av CGI bluff, eftersom jag är rätt säker på att tekniken ännu inte är mogen för att bygga så människolika androider. J.

Link to comment
Share on other sites

Det är givetvis inte psykologiprofessorn som byggt den själv. Jag tittade runt lite på nätet och det tycks vara samma ställe som gör de japanska genoiderna som konstruerat den här. Det är en enklare version som de börjat tillverka för att sälja till forskare som sysslar med psykologi, människa-maskin-interaktion och liknande. Det här är den första som gått i export.

Det finns en sida om projektet på Aalborg Universitet Institut for Kommunikation http://c.aau.dk/geminoid/index.html

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...