Jump to content

Orci och Kurtzman vs. smurfarna slutar oavgjort


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Star Trek-manusförfattarna Roberto Orci och Alex Kurtzmans senaste film sf-western Cowboys vs. Aliens med Harrison Ford och Daniel Craig i huvudrollerna fick oväntad hård konkurrens när den hade amerikansk premiär i helgen. Motståndaren? Smurfarna.

Alla mätningar filmbranschen hade gjort inför helgen tydde på att Cowboy vs. Aliens skulle spela in över 40 miljoner dollar första helgen och bli klar bioetta, skriver Boxofficemojo. Men den nya animerade smurffilmen The Smurfs överraskade och spelade in drygt 36 miljoner dollar. Samma summa som Cowboys vs. Aliens. Frågan är därför om Cowboys vs. Aliens vs Smurfs hade blivit en ännu större succé?;)

Cowboys vs. Aliens har svensk premiär den 27 augusti och Smurfarna, som den svenska titeln lyder, ser vi på bio den 2 september.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Vad som är intressant med detta resultatet är hur skevt IMDB är. Cowboys vs. Aliens har 7,0 i betyg och ett par tusen röster. Smurfarna 4,3 (!) men inte ens 500 röster. Det kan knappast vara så att Smurfarna är en sådan värdelös film då så många ändå går och ser den. Troligen beror röstresultet mest på att barn inte röstar på IMDB, medan Cowboys ligger inom målgruppen för IMDB (dvs män). Således får man väl ta allt på den sidan med lite försiktighet.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...