Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Orci och Kurtzman vs. smurfarna slutar oavgjort

Recommended Posts

Star Trek-manusförfattarna Roberto Orci och Alex Kurtzmans senaste film sf-western Cowboys vs. Aliens med Harrison Ford och Daniel Craig i huvudrollerna fick oväntad hård konkurrens när den hade amerikansk premiär i helgen. Motståndaren? Smurfarna.

Alla mätningar filmbranschen hade gjort inför helgen tydde på att Cowboy vs. Aliens skulle spela in över 40 miljoner dollar första helgen och bli klar bioetta, skriver Boxofficemojo. Men den nya animerade smurffilmen The Smurfs överraskade och spelade in drygt 36 miljoner dollar. Samma summa som Cowboys vs. Aliens. Frågan är därför om Cowboys vs. Aliens vs Smurfs hade blivit en ännu större succé?;)

Cowboys vs. Aliens har svensk premiär den 27 augusti och Smurfarna, som den svenska titeln lyder, ser vi på bio den 2 september.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vad som är intressant med detta resultatet är hur skevt IMDB är. Cowboys vs. Aliens har 7,0 i betyg och ett par tusen röster. Smurfarna 4,3 (!) men inte ens 500 röster. Det kan knappast vara så att Smurfarna är en sådan värdelös film då så många ändå går och ser den. Troligen beror röstresultet mest på att barn inte röstar på IMDB, medan Cowboys ligger inom målgruppen för IMDB (dvs män). Således får man väl ta allt på den sidan med lite försiktighet.

Edited by Aike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cowboys & Aliens är ett självklart val för min del medan det här med smurfarna kan jag hoppa över. Att se den skulle väl vara av nostalgiska skäl men knappast så intressant att man vill se den på bio.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...