Jump to content

NASA har hittat jordens "tvilling"


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildNASAs Keplerteleskop har bekräftat den första planeten inom "den beboeliga zonen", den region där flytande vatten kan existera på planetens yta. Den nya planeten, Kepler-22b, är den minsta planet man hittat och kretsar i mitten av den beboeliga zonen runt en stjärna som liknar solen (klass G). Planetens radie är ungefär 2,4 gånger större än jordens. Kepler-22b ligger på 600 ljusårs avstånd och kretsar runt stjärnan på 290 dagar. Planetens temperatur ligger på runt 22(gradsym)C och har troligen både vatten och land.

- Resultaten fortsätter att demonstrera vikten av NASAs uppdrag som försöker hitta svar på de svåraste frågorna om vår plats i universum, säger Douglas Hudgins, som arbetar med Kepleruppdraget på NASA, i ett pressmeddelande.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Oerhört intresant. Tänk att vi kanske hittat en planet där det fins livsformer. Att ha en bild på en potentiel planet gör verkligen att tankarna börjar snurra. Hur ser planetens yta ut, hur ser livet ut, finns det växter? Frågorna hopar sig. Undra om jag kommer få svar inom min livstid?

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...