Gå till innehåll
Nyhet

Ny Star Wars-film kommer 2015

Rekommenderade inlägg

Walt Disney Company har köpt hela bolaget Lucasfilm för 4 miljarder USD (=28 miljarder SEK) och har stora planer. Bland annat planeras en ny Star Wars-film till år 2015.

Det gäller filmen Star Wars: Episode VII med förhoppningen att vartannat eller vart tredje år därefter komma ut med Episode VIII och Episode IX. I köpet av Lucasfilm ingår även bolagen Skywalker Sound och Industrial light & magic, vilket är avgörande då dessa tre bolag idag arbetar med väldigt många olika filmer och därmed har haft ett stort grepp om filmmarknadens olika delar i USA. George Lucas säger i ett pressmeddelande:

De senaste 35 åren har en av mina största nöjen varit att se hur Star Wars förs vidare från en generation till nästa. Det är nu dags för mig att föra vidare Star Wars till en ny generation filmskapare. Jag har alltid trott att Star Wars kunde leva vidare utan mig, och jag kände att det var viktigt att denna övergång skedde under min livstid.

Kathleen Kennedy blir chef för Lucasfilm och hon kommer även att vara den exekutiva producenten för den kommande filmen. Det är här skönt att höra att George Lucas kommer att vara knuten till filmerna som en kreativ konsult.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×