Gå till innehåll
Nyhet

Abrams om klingoner och Carol Marcus

Rekommenderade inlägg

I en ny intervju med MTV pratar J.J. Abrams kortfattat om klingonernas roll i Star Trek Into Darkness, samtidigt som han inte riktigt svarar på en fråga om förhållandet mellan Kapten Kirk och Carol Marcus.

 

https://www.youtube.com/watch?v=otfeoWATNRg

 

Flera mycket ambitiösa scener med klingoner spelades in för Abrams första Star Trek-film, som kom ut 2009, men de scenerna ströks från den slutgiltiga versionen. En av anledningarna då var att man inte ville att publiken skulle bli förvirrade över vilka som var skurkarna i den filmen, men i uppföljaren verkar det alltså som att Enterprise-besättningen kommer att få både klingoner och John Harrison att handskas med. Exakt hur den dynamiken kommer att se ut får vi veta när Star Trek Into Darkness har premiär den 17 maj.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tycker att det är intressant att han beskriver klingonerna som "adversaries", snarare än "antagonists". Det behöver inte nödvändigtvis vara betydelsefullt, men det skulle kunna vara en antydan att deras roll kommer att påminna om Klaa och Vixis i Star Trek V; de var definitivt fiender, men filmen kretsade inte kring dem.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jupp, de kommer nog inte vara huvudfiender, men fientliga mot Federationen. Kanske Harrison samarbetar med dem eller försöker skapa en konflikt med dem.

Det är dock mycket trevligt att de är tillbaka, eftersom de inte har synts till på nästan tjugo år i en Star Trek-film, om man nu inte räknar Worf.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi har sett Harrison slåss mot en klingon i ett klipp, men det behöver förstås inte betyda att det är han mot hela imperiet.

Dock skulle det också kunna vara så att både Federationen och Imperiet är efter Harrison av olika anöedningar, och vill ogärna att den andra sidan kommer åt honom först.

Eller så försöker klingonerna stoppa alla som inkräktar på deras territorium, vilket komplicerar jakten. Lite som i vissa superhjältfilmer, där hjälten vill stoppa boven, samtidigt som regeringen betraktar både hjälten och boven som brottslingar och vill stoppa bägge två.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...