Jump to content

Abrams om klingoner och Carol Marcus


Nyhet

Recommended Posts

I en ny intervju med MTV pratar J.J. Abrams kortfattat om klingonernas roll i Star Trek Into Darkness, samtidigt som han inte riktigt svarar på en fråga om förhållandet mellan Kapten Kirk och Carol Marcus.

 

https://www.youtube.com/watch?v=otfeoWATNRg

 

Flera mycket ambitiösa scener med klingoner spelades in för Abrams första Star Trek-film, som kom ut 2009, men de scenerna ströks från den slutgiltiga versionen. En av anledningarna då var att man inte ville att publiken skulle bli förvirrade över vilka som var skurkarna i den filmen, men i uppföljaren verkar det alltså som att Enterprise-besättningen kommer att få både klingoner och John Harrison att handskas med. Exakt hur den dynamiken kommer att se ut får vi veta när Star Trek Into Darkness har premiär den 17 maj.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att det är intressant att han beskriver klingonerna som "adversaries", snarare än "antagonists". Det behöver inte nödvändigtvis vara betydelsefullt, men det skulle kunna vara en antydan att deras roll kommer att påminna om Klaa och Vixis i Star Trek V; de var definitivt fiender, men filmen kretsade inte kring dem.

Link to comment
Share on other sites

Jupp, de kommer nog inte vara huvudfiender, men fientliga mot Federationen. Kanske Harrison samarbetar med dem eller försöker skapa en konflikt med dem.

Det är dock mycket trevligt att de är tillbaka, eftersom de inte har synts till på nästan tjugo år i en Star Trek-film, om man nu inte räknar Worf.

Link to comment
Share on other sites

Vi har sett Harrison slåss mot en klingon i ett klipp, men det behöver förstås inte betyda att det är han mot hela imperiet.

Dock skulle det också kunna vara så att både Federationen och Imperiet är efter Harrison av olika anöedningar, och vill ogärna att den andra sidan kommer åt honom först.

Eller så försöker klingonerna stoppa alla som inkräktar på deras territorium, vilket komplicerar jakten. Lite som i vissa superhjältfilmer, där hjälten vill stoppa boven, samtidigt som regeringen betraktar både hjälten och boven som brottslingar och vill stoppa bägge två.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...