Jump to content

Nasa överväger en asteroidinfångning i början av 2020-talet


Nyhet

Recommended Posts

asteroid_capture_mission_thumb_130331.jp

 

Genom att fånga in en asteroid, som ligger nära jorden, och dra den till en bana runt månen får astronauter och forskare unika möjligheter att studera asteroiden på nära håll, säger förespråkarna.

 

Projektet, som väntas kosta motsvarande runt 17 miljarder kronor, går ut på att placera en liten asteroid i en vid bana runt månen till ungefär 2025.

 

Erfarenheterna och kunskaperna som samlas in från månasteroiden kommer att vara ovärderliga vid framtida bemannade expeditioner till andra närliggande asteroider, Marsmånarna Phobos och Deimos, och någon gång till det stora asteroidbältet.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Helt rätt Pjotr'k! Man har ju inte tänkt sig att ta en asteroid som bara råkar passera jorden eller månen, utan hämta den en bra bit bort och fånga in den och sedan bogsera den. När man väl är framme vid Månen placerar man den i omloppsbana med en hastighet på runt 6000 km/t (dvs. under flykthastigheten men över sjunkhastigheten). På Jorden skulle man behöva accelerera asteroiden till 29 000 km/t för att hamna i omloppsbana, vilket förstås kräver mycket mer energi. Sedan finns kanske alltid risken att den så småningom faller ner mot jorden... inte så roligt för oss.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...