Jump to content

Star Trek Databas utlyser en tävling!


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildNi har nu goda möjligheter att vinna böcker, DVD-filmer, bokmärken och mycket annat. Det som ni behöver göra är att leta er runt i databasen och hitta alla de hål som finns och fylla dem med värdefullt material. Det handlar om allt från recensioner av böcker till rättelser av stavfel i en temaartikel, från nedtecknandet om ett rymdskepp till att förstärka en artikel om en karaktär. Det behöver inte vara mycket, utan allt (smått som stort) är välkommet och räknas!

 

Ni får poäng för varje bidrag ni gör (se nedan för detaljer). Tävlingen pågår november till december och därefter får vinnaren peka ut sitt pris och de övriga som vunnit får ta vid därefter.

 

Läs mer bland våra teman!

 

 

Hur delas poängen ut?

1-3 poäng för varje material som tydligt förstärkt en del av databasen, redaktionen är domare i detta. Vid fråga om rättelser av flertalet stavfel eller liknande ges minst ½ poäng, beroende på omfattning. Redaktionen har bedömningsrätt och kan höja antalet poäng om det material som inskickas är av exceptionell karaktär.

 

Efter att ha skickat in material, skickas ett e-brev till peter@startrekdb.se för säkerhet i att r??tt person kopplas till materialet och att materialet bedöms utifrån poäng (det kan ju finnas personer som inte vill vara med i tävlingen och som skickar in på annat sätt). Observera att ni inte får kopiera eller översätta material från andra webbplatser, inte ens om ni har fått tillstånd. Materialet skall vara egenkomponerat, alltså. Idéer och uppgifter får självklart tas från webbplatser, TV-avsnitt, böcker, etc, men sammansättningen måste tydligt vara ert eget. Om ni använder er av material från andra webbplatser så är det viktigt att ni anger era källor, så att vi kan kolla upp att ert slutliga material är ert eget. Tydliga källhänvisningar kan ge extrapoäng.

 

Vad kan jag bidra med och hur skickar jag in material?

En liten lista på tips, men ni kan säkert komma på fler saker

  • Recensioner och beskrivningar av böcker
  • Recensioner av Star Trek-filmer
  • Skicka in nyhet
  • Beskrivningar av fanfilmer och dylikt (såsom New Voyages, Star Wreck, Trekkies, Sev Trek-filmen, etc)
  • Nytt tema
  • Lägga till information om exempelvis en utomjording, ett vapen, en utrustning, en planet, en teknisk pryl, ett skepp, en rymdstation eller en mindre karaktär som ännu ej finns med i databasen
  • Hjälpa till att förstärka i något som redan är skrivet i databasen
  • Rätta stavfel eller liknande någonstans i databasen

 

Förra gången vi hade en liknande tävling var för sju år sedan. Överlägsen vinnare då blev Björn Ehrby som inte varit här hos oss sedan februari i år. Blir det någon i år som kan slå hans rekord på 60 poäng?

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...