Jump to content

STAR TREK: ATTACK WING


Soval
 Share

Recommended Posts

Detta var ju lite lustigt. Jag har känt ett tag att jag skulle vilja testa ett ST-brädspel och har idag bestämt mig för att jag nog skulle ta och köpa Attack Wing. Det verkar riktigt kul :) Har du köpt spelet, eller funderar du fortfarande?

Edited by Mr Trek
Link to comment
Share on other sites

Detta var ju lite lustigt. Jag har känt ett tag att jag skulle vilja testa ett ST-brädspel och har idag bestämt mig för att jag nog skulle ta och köpa Attack Wing. Det verkar riktigt kul :) Har du köpt spelet, eller funderar du fortfarande?

Nej, jag har inte köpt det än. Har läst om spelet på nätet och jag gillar det jag har läst. Just nu letar jag efter folk att spela med i Stockholmsområdet. De jag känner som gillar figurspel gillar tyvärr inte STAR TREK. Känns lite tråkigt att köpa ett spel och så vill ingen spela det. Vart bor du?

Link to comment
Share on other sites

Jag bor i Göteborg. Jag har turen att ha lyckats intressera min granne för spelet och känner några fler som jag tror att jag skulle kunna få att spela, kanske till och med familjemedlemmar. Gissar att du kanske skulle kunna hitta någon i Stockholm Trekkers-föreningen? Jag funderar själv på att testa att ta med det till en Star Treff här i Göteborg någon gång.

Link to comment
Share on other sites

Det borde finnas några som spelar det i Stockholm Trekkers förening. Tills dess tänkte jag köpa grundboxen och några skepp så att jag kan "lura" några vänner att spela med mig. Vet du hur det fungerar med skepp från olika epoker?

Edited by Soval
Link to comment
Share on other sites

Jag såg en video där Picard hade befälet på originalseriens Enterprise, så det verkar gå att blanda. Att blanda mellan fraktioner verkar också gå, men gör saker dyrare. Vissa förmågor är också exklusiva till fraktioner, eller t o m specifika skepp.

Jag beställde för övrigt startboxen från Webhallen igår. Förhoppningsvis får jag den under veckan som kommer.

Edited by Mr Trek
Link to comment
Share on other sites

Stockholm Trekkers är nog något att satsa på för dig:

"Allt ligger i generna

7 februari blir det både serier och filmer under Trekdagen med temat Its all in the genes. Och som vanligt numera blir det säkerligen spel också med Star Trek: Attack Wing och Star Trek Catan, och de som aldrig spelat förut får gärna vara med och lära sig. Välkommen!"

http://www.stockholmtrekkers.se/allt-ligger-i-generna/

Edited by Mr Trek
Link to comment
Share on other sites

Tack så mycket! Har skickat i väg ett mail. Tänkte göra mitt inköp nu i veckan. Problemet är att jag har otroligt svårt att bestämma mig för vad jag ska handla utöver grundboxen. Finns många roliga skepp.

Edited by Soval
Link to comment
Share on other sites

Hoppas du hittar några spelpartners då! Jag är lite avundsjuk på dig som bor i Stockholm, för när jag kollat runt på internet har jag märkt att du kommer att ha mycket lättare att få tag på skepp. När det gäller det, kan jag förresten tipsa om den här Youtubekanalen: https://www.youtube.com/user/Trueflights. Där finns videos som går igenom i stort sett varje skepp tror jag. Det finns även några videos som går igenom spelets fraktioner lite mer allmänt. Jag kommer nog att börja med att helt enkelt spela med startkitet och sedan se vad man vill ha när man är lite mer insatt. Jag har dock en liten plan på att satsa på dominionskepp, för då kan man kanske använda skeppen i startsetet tillsammans för att spela alliansen i dominionkriget. Har sett att Webhallen har några skepp för, några för 89 kr, som jag skulle kunna få levererade till en av deras Göteborgsbutiker gratis, annars verkar de flesta svenska spelbutiker (som ligger i Stockholm, eller Umeå) ha ganska hög frakt.

Link to comment
Share on other sites

Finns det inga spelbutiker i Göteborg som har skepp till spelet? När jag var yngre (kommer från skaraborg) åkte jag och mina vänner ner till Göteborg ett par gånger om året och handlade. På den tiden (00-talet) fanns det iallafall tre - fyra stycken spelbutiker.

Ah, tack för länken. Ska kolla igenom den imorgon.

Link to comment
Share on other sites

Har du hunnit spela något än? Efter kanske ungefär tio matcher kan jag göra några observationer:

Klingonerna är riktigt bra med sin överlägsna eldkraft. Jag tror dock att den förmågan kommer minska i värde när man lär sig att använda andra arters mer speciella förmågor.

I den senaste matchen klantade jag mig ett par gånger genom att ställa in en annan manöver än vad jag planerade. Det kan verkligen förstöra för en. Manövrering rent allmänt är en väldigt viktig del av spelet.

Otur suger. I senaste matchen hade min motspelare ett väldigt flyt med sina tärningsrullningar, medan jag rullade riktigt kasst.

Jag tror att jag ska måla om skeppen lite. På forum har jag förstått att en såkallad "wash" kan göra väldigt mycket för utseende på skeppen. En wash är en ganska utspädd färg, med lite diskmedelliknande medel i som sänker ytsspänningen och därför gör att färgen rinner ned och koncentrerar sig i fåror, vilket gör att dessa detaljer syns bättre. Hela skeppet får också en lite lätt smutsig uppsyn, vilket gör att det ser lite mer realistiskt ut. Första skeppet jag testar detta på lär vara Vor'cha-skeppet, som är alldeles för blek i sin gröna färg.

Link to comment
Share on other sites

Nej, jag har inte haft möjlighet att spela än. Men ska spela nu i helgen är det tänkt. Ska även besöka Stockholm Trekkers nu i början av februari. Ska försöka hitta lite fler folk som spelar plus titta på en massa star trek. :)

Angående målningen håller jag med dig. Jag har gått i samma tankar. Är en gammal figurspelare så har jag har lite svårt för kvalitén hos färdig målade figurer. Men med lite wash och highlights blir det nog bra.

LoghaD: Tack för tipset.

Link to comment
Share on other sites

Imorgon är jag uppe i nio skepp:

Enterprise-D, I.R.W. Khazara (D'deridex) och I.K.S. Maht-H'A (Vor'cha)

I.K.S. Gro'th (D7) och Gor Portas (Breen Battle Cruiser)

Nya: Kraxon (Galor), I.K.S. Kronos One (K'T'Inga), I.R.W. Praetus (ENT-era BoP) och I.R.S. Apnex (Science Vessel).

Ska bli kul att testa de lite mer specialiserade romulanskeppen. Jag har också en idé på en liten allians mellan romulaner och cardassier. På söndag blir det Attack Wing och Super Bowl-party, då blir det dags att testa på att spela med tre spelare!

Link to comment
Share on other sites

Jag hittade den här listan på boardgamegeeks forum.    Expansion Packs:

 

Wave 0: August 2013

 

Wave 1: October 2013 Wave 2: December 2013 Wave 3: February 2014 Wave 4: April 2014

 

Wave 5: June 2014 Wave 6: July 2014 Wave 7: September 2014 Wave 8: October 2014

 

Wave 9: November 2014 Wave 9.5: November 2014 Wave 10: December 2014 Wave 11: January 2015

 

Wave 12: March 2015 Wave 13: April 2015 Wave 14: May 2015 Wave 15: June 2015

 

Wave 16: July 2015 Wave 17: August 2015 Wave 18: September 2015

  • U.S.S. Thunderchild Expansion Pack
  • I.K.S. T'Ong Expansion Pack
  • I.R.W. Vrax Expansion Pack

  • U.S.S. Phoenix Expansion Pack
  • Bioship Beta Expansion Pack
  • Quark's Treasure Expansion Pack
  •  
Link to comment
Share on other sites

Ja, det finns ju alldeles för mycket expansioner till spelet, kan bli väldigt dyrt. Vad jag har förstått när jag läst på forum så verkar de första vågorna ha varit bättre genomtänkta än senare, som skapat en del obalans. Funderar därför på att undvika våg 4+.

 

Jag spelade en match med tre spelare i söndags, det var riktigt kul! Speciellt med tanke på att jag vann :) Har du hunnit spela något än?

Link to comment
Share on other sites

Jag har spelat ett par gånger. Fast bara 1 vs 1. Jag gillar reglerna skarpt. Riktigt kul spel! Hur funkade det när man spelade med tre spelare? Blir det inte lätt att två ger sig på en?

 

På vilket sätt blir de obalanserade efter fjärde vågen? Själv hade jag hoppats på lite andorians och kanske ett till skepp till vulcans. Känns som det finns många små fraktioner med bara ett eller ett par skepp.

Link to comment
Share on other sites

Jo, det kan säkert bli ett problem med tre spelare. Som tur var blev det inget problem i vår match. Om man ska spela tre måste man nog helt enkelt förlita sig på att andra spelar schysst. Sedan finns det ju flera missions för tre spelare, som är designade för att spelas med just tre. De kan nog vara en bra idé att testa på om man är tre!

 

Den bilden har jag fått från att jag läste en hel del klagomål på våg fyra och en del senare mer allmänna klagomål på att de verkade satsa på kvantitet istället för kvalitet. Läste också den här "designerdagboken" som ger bilden av att de satsade mycket på kvalitet i början av tillverkningen. Dagboken pratar visserligen om ordentligt testande fram till och med våg fyra, men i och med att jag läst dåliga saker om våg fyra, drog jag min slutsats som ovan.

 

Det största problemet verkar vara att borg är alldeles för bra. Vet därför inte om jag vill ha några borgskepp i mitt spelande. Jag kanske kommer kika på en del andra senare expansioner, men då får det nog vara med en del ordentlig research och eftertanke innan jag slår till. Spelet är väldigt roligt just nu och det vill jag inte förstöra.

 

Har du köpt några skepp än? Webhallen verkar fortfarande sälja Apnex, Praetus och Kronos One för 55 kr styck. Praetus cloakade minor är rätt roliga :)

 

Kan också tipsa om den här appen för iOS, Android och Mac där man kan kolla skepp och skapa builds. Det går också att välja vilka sets man har köpt, så att man bara ser de skepp och kort man har. Riktigt användbar!!

Edited by Mr Trek
Link to comment
Share on other sites

Jag har de tre ovanstående skeppen och grundboxen. Sedan har jag I.K.S. Koroga och I.R.W. Valdore. Det har blivit många klingon och romulan skepp.  Känner att jag behöver köpa lite skepp till starfleet men det får bli ett senare projekt. Appen laddades ner direkt, tack för tipset.

Edited by Soval
Link to comment
Share on other sites

Valdore verkar ju vara intressant för att ge lite eldkraft åt romulanerna. Jag har också funderat på det skeppet. Sedan så har jag också samma problem med att stjärnflottan behöver lite fler skepp än Enterprise. Funderar på att köpa originalseriens Enterprise och Reliant (och kanske Valdore) från Allt på ett kort, där de har Enterprise på rea. Skulle också vilja lägga till något dominionskepp. Jag får nog ta och prata lite med min kompis som jag köper skepp tillsammans med. Det skulle ju kännas ganska lämpligt att ha lika många skepp till dessa fyra fraktioner för balansens skull. Vi får se vad det kan bli för skepp! Det tunnar ut plånboken det här... men kul är det :)

 

Förresten, det var väl på lördag du skulle till Stockholm Trekkers? Hoppas att du får en kul spelupplevelse (och ST-upplevelse i allmänhet) där!!

Edited by Mr Trek
Link to comment
Share on other sites

Eller hur, det är lite för lätt att beställa skepp.  :)

Jag skulle vilja ha en flotta från Vulcan också... Jag känner att mitt ha-begär har ökat.

 

Japp, jag hoppas att jag ska komma iväg nu på lördag. Känner dock att en förkylning är i antågande.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...