Jump to content

Pine och Quinto omförhandlar sina kontrakt; öppnar upp för ny Star Trek-film


Nyhet
 Share

Recommended Posts

pine_quinto_150626.jpg

Inspelningen av Star Trek Beyond har bara precis kommit igång, men redan nu viskas det om en fjärde film i det nya universumet. Nu har The Hollywood Reporter avslöjat uppgifter om två av huvudskådespelarnas omförhandlade kontrakt, och det bådar gott för alla som vill se vad som ligger bortom Beyond.

 

Mycket har hänt sedan Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana och resten av gänget först gick med på att ta över stjärnskeppet Enterprise. Quinto var känd bland TV-tittare som Sylar i TV-serien Heroes och Adam Kaufman i 24, men Pine och Saldana var relativa nykomlingar. Men nu har mer än sju år gått sedan de skrev på sina kontrakt, och nu slåss filmproducenterna om att anlita Star Trek-stjärnorna, vilket ger dem den hel del förhandlingskraft inför kommande filmavtal.

 

Sju år är också något utav en magisk gräns för många skådespelare, eftersom det är den övre gränsen på ett personligt tjänsteavtal enligt kalifornisk lag, och därmed även i Hollywood. Detta innebär att Star Trek-skådespelarna - som ursprungligen hade gått med på att vara med i tre Star Trek-filmer för förbestämda belopp - var i position att omförhandla sina kontrakt inför den tredje filmen, och liksom vilka anställda som helst vill de förstås ha mer lön för sin möda.

 

Nu uppger The Hollywood Reporter att flera av skådespelarna har fått rejäla löneförhöjningar, och den stora vinnaren lär vara vår unge kapten Kirk. Chris Pine hade ursprungligen gått med på att vara med i Star Trek XI för $600 000, en uppföljare för $1 500 000 och ytterligare en uppföljare för $3 000 000. Med sitt nya kontrakt ska skådespelaren dock få hela sex miljoner dollar för sin medverkan i Star Trek Beyond, mot att han går med på att återvända för en fjärde film om Paramount bestämmer sig för att göra den.

 

Även Quinto ska ha gått med på en fjärde film, och räddar därmed genrens mest ikoniska radarpar från att gå sina skilda vägar. Hur det ser ut för den övriga besättningen vet vi inte i dagsläget, så vi får helt enkelt hålla tummarna och hoppas att ingen av våra favoriter trillar överbord.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Det är ju en ganska låg lön för Pine, även om sex miljoner dollar.

Varumärket Star Trek är starkare än hans dragningskraft, förstås.

 

Undrar dock om det blir en fjärde film, höjda löner brukar vara en orsak att inte göra en fortsättning. Men allt hänger på hur bra denna filmen går.

Link to comment
Share on other sites

Nej, jag tycker nog inte att Pine är den mest spännande i den nya besättningen (även om han är helt okej), men det blir ju svårt att göra en ny Trek-film med nuvarande besättningen minus honom nu när han är etablerad som Captain Kirk. Sedan är jag av den uppfattningen att han är ganska populär i USA, även om han inte är så jättekänd här.

 

Själv hade jag velat vara en fluga på väggen under Saldanas löneförhandlingar. Hon kan mycket väl vara den vars celebritet har ökat allra mest sedan Star Trek XI, och hennes schema lär vara rätt fullspäckat under de kommande år, med flera stycken Avatar-filmer planerade, minst en Guardians of the Galaxy-uppföljare och antagligen en roll i en eller två Avengers-filmer, samtidigt som hon är populär även i mindre actioninriktade genrer.

Hon har ju etablerat sig som en väldigt central karaktär i den nya filmserien; i Star Trek III: The Search for Spock gick det tydligen bra att lämna Uhura hemma under merparten av äventyret, men nu anser många att hon har tagit Bones' plats i den trekkiga treenigheten. Hon har nog en hel del förhandlingskraft på sin sida, men samtidigt är hon väl inte riktigt lika oumbärlig som Kirk eller Spock.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...