Jump to content

Nya Ghostbusters får bra recensioner


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Rebooten av klassikern Ghostbusters har fått utstå mycket spott och spe på Youtube, där filmens trailer är den som har fått sämst omdömen någonsin. Men amerikanska och brittiska filmkritiker gillar generellt filmen.

 

På Rottentomatoes har filmen efter 60 recensioner 77 procent positiva. Det går stick i stäv med Imdb, där sågningarna från vanliga biobesökare som har sett en förhandsvisning dominerar. Just nu har filmen 3,6 av 10 på sajten.

 

Så frågan är: vem har störst makt den internetaktive filmälskaren eller filmkritikerna för en films ekonomiska intäkter? Svaret kommer vi få nu i helgen i USA när filmen har premiär.

 

Här hemma får vi dock vänta tills den 27 juli för att ens kunna vara med i debatten, för först då har filmen svensk premiär.

 

Källa Källa 2

 

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Det som är oroväckande för Beyonds intäkter är att Ghostbusters har betydligt fler användare på Rottentomatoes som vill se den 60 000 mot 25 000. Ghostbusters verkar helt enkelt med sin debatt om trailern är kass, om det är en värdig reboot, om det är rätt med bara kvinnliga huvudrollsinnehvare har fått väldigt mycket press och bloggare att skriva om filmen. Det är organisk markandsföring, medan Beyonds marknadsföring tycks mest bygga på Paramounts egna insatser, Yelchins död och att Sulu är gay. Inget som direkt verkar locka folk till biograferna.

Link to comment
Share on other sites

Sedan undrar jag även om Ghostbursters inte även är en mer populär franchise än Star Trek. Det må inte ha lika många inbitna fans som Star Trek, men antalet människor som har sett originalfilmen och tyckte om den är nog betydligt större.

 

Och som du säger: Filmen ha helt klart fått en hel del uppmärksamhet, och all publicitet är bra publicitet.

Link to comment
Share on other sites

Du har förmodligen rätt. Samtidigt undrar jag hur stor Ghostbusters har varit sista 15-20 åren. Den kan knappast ha varit en film som alla som vuxit upp då kikat på med tanke på konkurrensen.

Det var betydligt fler som såg Ghostbusters 1 (242 miljoner dollar) än Star Trek 3 (76 miljoner dollar) 1984. Kuriosa är ju att då hade Star Trek 3 premiär före Ghostbusters, vilket innebär att den lär att tappat en hel del besökare till den. 

I år har Ghostbusters premiär en vecka före nya Star Trek 3 (Beyond). Jag hoppas att det blir omvänt denna gång.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...