Gå till innehåll
Nyhet

Ändringar i sändningsschemat: Avsnitt 9 flyttas från januari till november

Rekommenderade inlägg

I maj fick vi den glädjande nyheten att den första säsongen av Star Trek: Discovery skulle förlängas med två avsnitt. När sändningsschemat släpptes månaden därpå fick vi veta att de 15 avsnitten skulle delas upp i ett höstkapitel och ett vårkapitel, motsvarande 8 respektive 7 avsnitt.

 

Nu har dock CBS gått ut med ett pressmeddelande där de berättar att avsnitt 9 kommer att flyttas från vårkapitlet till höstkapitlet. Således kan vi nu se fram emot ny Star Trek varje måndag fram till och med den 13 november, men med baksidan att vi bara får sex avsnitt att se fram emot till våren, med start i januari.

 

När vårkapitlet väl är över får vi vänta ett tag innan vi får mer Star Trek; i en intervju med The Hollywood Reporter uppger verkställande producent Alex Kurtzman att om det blir en andra säsong - peppar, peppar, ta i trä - så kommer den först år 2019.

 

Källa

 

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Lite synd att vårkapitlet kortas ner, men jag misstänker att detta är ett resultat av att det kändes som en mer naturlig uppdelning när man väl fick se de färdigklippta avsnitten, så det blir nog bäst så.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hm. Det blir ju en månad utan Netflix för min del, då är nästan bara Star Trek jag tittar på. Jag undrar om de gör så här för att behålla prenumeranter som missar att avboka, eller hoppas på att de har hittat annat att titta på och stannar kvar?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tror att TV-serier i regel får färre och färre avsnitt; kortare (och ofta färre) säsonger och ofta med uppemot ett års avbrott mellan säsonger, istället för att ha höstsäsong+vårsäsong varje år.

Skulle tro att den högre konkurrensen och skenande budgetar innebär att varje avsnitt måste vara riktigt finslipat.

Vissa franchises, exempelvis The Defenders och Arrow-universumet, kommer kring detta genom att ha flera parallella produktioner. Vore ju inte helt fel om Star Trek kunde hamna där igen, såsom det var på 90-talet, men det ska nog rätt mycket till för att det ska hända. Vi kan ju hoppas på en fjärde film i Kelvin-tidslinjen, som skulle kunna fylla en av luckorna.

Redigerad av loghaD

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...