Jump to content

Hotet från underjorden(Tremors: The Series)


Aliline

Recommended Posts

Tisdagen den 14/10 kl 23:10 börjar sci-fi serien Hotet från underjorden(Tremors: The Series) på TV3, serien ska visas på tisdagar ca 23:00.

Handling

Amerikansk science fiction-serie från 2003. Michael Gross, från Tremors-filmerna, dyker återigen upp i rollen som Burt Gummer, en stenhård kraftkarl som gillar snabba bilar och laddade skjutvapen.

Burt bor i den sömniga ökenstaden Perfection i Nevada, där han och de andra invånarna kämpar för att bevara ordningen. Hotet mot det fridfulla livet utgörs av ett enormt förhistoriskt ormliknande djur, El Blanco. Ett annat hot är statstjänstemannen W.D. Twitchell, som har makten att tvångsförflytta alla boende i staden om orm-problemet blir för överhängande.

Hur som helst så är Perfection en mycket liten stad med ett mycket stort problem!

PREMIÄRAVSNITTET

Burt räddar nykomlingen Tyler Reed från El Blanco. Tyler, som är den nya ägaren av Perfections turistverksamhet, kunde inte ha valt en värre tidpunkt för sin ankomst. El Blanco blir alltmer aggressiv och Perfections invånare tvingas ta reda på varför innan de blir ormodjurets nästa måltid.

Serien är baserad på filmerna Tremors .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Den kanske man skulle titta på. Den första filmen är ju underhållande. Har dock inte sett de två uppföljarna.

Det finns faktiskt tre uppföljare numera. Del fyra utspelar sig innan de tre första (låter bekant va?) i artonhundratalets vilda vestern. Vi får följa Burt Gummers farfars(?) ankomst till det lilla gruvsamhället Rejection, också spelad av Michael Gross, som faktiskt inte alls är som ni tror... Precis som de tre tidigare filmerna lyckas man med små medel att göra den riktigt underhållande, och det gott folk är imponerande med tanke på att handlingen är mer eller mindre den samma i alla fyra filmerna.

Link to comment
Share on other sites

Frågan är dock vad det är som är Science Fiction över denna serie? Känns ju varken framtida eller teknisk på något sätt. Det är ju bara varelser som lever under jord och bekämpas i varje avsnitt av en kille som är lite ensamvarg.

skulle kategorisera det som action skräck, men om dom säger att det är SciFi så kan jag ju inte argumentera emot. Då känns till och med Härskarringen mer SciFi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...