Jump to content
Star Trek: Strange New Worlds har premiär på Paramount+ den 6:e maj!

Voyager: Seskas död, mm


Mikael
 Share

Recommended Posts

Jo lite fråger till dem som kan säsong 2 och kazons bra.

1. När det gäller Seska, får man reda hur hon dör eller så?

2. När Kazonerna (blir väl så med svensk grammatik) tar över Voyager dumpar dom bara Besättingen på närmate M-klass planet?

3. Hur går det till när besätningar tar tillbaka Voyager sedan?

Missade tuvärr dessa avsnitt på grund av en resa norr ut.

Link to comment
Share on other sites

1. Hon dödas när ett phasersystem förstör och ioniserar större delen av Voyager, efter att Suder (f d Maquis) har tillsammans med doktorn avvärjt Kazonerna övertagande av Voyager. Tillhör faktiskt tredje säsongen, i Basics, del 2.

2. I Basics, del 1, dumpas de på närmaste planet och får där hjälp av ett neandertal-folk att överleva mot de varelser som finns på den planeten. Doktorn och Suder är dock kvar på skeppet (se svaret på fråga 1).

3. Suder (som faktiskt är hjälte i detta avsnitt) och Doktorn saboterar skeppet och hämtar tillbaka besättningen. Suder dör tyvärr under fritagandet och hedras av Janeway samt av doktorn genom deras loggböcker.

Kuriosa: Lon Suder var en psykopat som i ett tidigare avsnitt mördat besättningsman Darwin (Avsnittet Meld) bara för att han tittade konstig på Suder. Lon Suder var en Betazoid som av oklar anledning inte ens kunde känna sina egna känslor. Betazoider borde kunna känna känslor hos alla.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...