Gå till innehåll
Captain Mariah

Projekt Voyager: avsnittsdiskussioner

Rekommenderade inlägg

*************************************

Projekt Voyager är en studiecirkel där vi diskuterar avsnitt av Voyager-serien. Projektet initierades den 3 november 2004 i diskussionen Voyager säsong 2 dvd av Kathryn Archer.

Varje vecka väljs två avsnitt från Voyager serien, som vi i förväg bestämmer att vi ska se för att sedan diskutera avnitten här över forumet. När veckan har gått och nya avsnitt börjar diskuteras (i särskild diskussion) så är samtidigt diskussionen i princip över här, men om det finns synpunkter efteråt så är det inget som hindrar att diskussionen fortsätter. Om diskussionen blir väldigt aktiv kanske vi t.o.m. väntar med att se nya avsnitt för att det är så kul att diskutera de föregående!

Diskussionen skall vara om händelser, arter, planeter och andra företeelser i de aktuella avsnitten och jämförelser med andra avsnitt ur andra serier är välkomna.

Om diskussionen om en viss sak tar överhand så kanske det i vissa fall skulle vara lämpligt att starta en egen diskussion för detta (om där inte finns en sådan diskussion). En forumledare kan då enkelt flytta över de inlägg som hör dit, så att vi får en bättre helhet.

Välkommen till diskussionen. Här diskuterar vi de avsnitt som står noterat i undertiteln. Nya diskussioner kan skapas allt eftersom vi startar på två nya avsnitt. "Studiecirkelns" ledare är Kathryn Archer.

********************************

2.11 - Maneuvers

Sammanfattning:

Kazonkrigare attackerar Voyager och stjäl en transportmodul. När Chakotay under en djärv enmansraid försöker ta tillbaka den, blir han tillfångatagen av sin f.d. älskarinna, Maquisförräderskan Seska.

http://www.startrekdb.se/avsnitt/avsnitt.p...avsnitt_id=2.11

2.12 - Resistance

Sammanfattning:

Under ett desperat uppdrag för att skaffa Tellerium till Voyagers motorer blir Tuvok och Torres tillfångatagna av den tyranniska militärregim, som styr planeten. Kapten Janeway såras men undkommer och skydda sedan av en förvirrad gammal man, som tror att Janeway är hennes dotter.

http://www.startrekdb.se/avsnitt/avsnitt.p...avsnitt_id=2.12

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag hoppas bli mer aktiv denna gång. Jag gillar framför allt Resistance som är ett avsnitt med mycket glöd. Maneuvers gillar jag inte, främst pga att relationen Chakotay/Seska inte har någon känsla. Vet ej om det är skådespelarna eller om rollerna bara är för olika egentligen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

2.11 - Maneuvers

Handlingar med Seska inblandad är alltid spännande. Men som ni kanske har listat ut så är Chakotay inte en av min favorit karaktärer, där sänker betyget på avsnittet en aning. Det bästa de kunde göra var att införa Kazon folket, problemet är att de är så TRÅKIGA! Jag skulle gärna vilja se lite mer om vem de är, se deras städer, traditioner. Alla Kazon kan ju inte vara krigare?

Janeway: How do you expect me to keep order when the first officer takes it upon himself to run off like some cowboy because he decides it's a good idea? What you did was commendable...the way you did it was not. You set a terrible example, and on a personal level you've made my job more difficult.

Chakotay: If that's so, I regret it.

Janeway: I'm putting you on report in case that means anything anymore.

Chakotay: It means something to me, Captain. It means I've let you down... and for that, I'm truly sorry.

Betyg: VG-

2.12 - Resistance

Det här är ett av de bättre avsnitten. Jag tycker att storyn med att den förvirrande gamla mannen var ett bra drag. Kathryn fick äntligen någon bra skådespelare att spela emot förutom besättningen, då är Kathryn som bäst. Avsnittet visar Star Trek då den är som bäst. Synd att inte flera avsnitt var så bra gjorda!

Darod: No one will forget what he did here today. I'll make sure of that.

Torres: I guess I always assumed that Vulcans don't feel pain like the rest of us...until I heard....

Tuvok: Vulcans are capable of suppressing certain levels of physical pain. Beyond that, we must simply endure the experience.

Betyg: MVG-

Redigerad av Kathryn Archer

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×