Jump to content

Christer Fuglesangs rymdfärd stoppas igen?


Nyhet

Recommended Posts

På grund av att rymdfärjans datorer kanske inte klarar av årsskiftet kan uppskjutningen den 7 december komma att stoppas, ännu en gång. Alla inblandade är dock inställda på att uppskjutningen ska bli av, dock så måste den ske senast den 17 eller 18 december för att den ska bli av den här sidan årsskiftet. Annars har förberedelserna gått så bra att uppskjutningen till och med kan komma att bli tidigarelagd ett dygn. Så nu gäller det att hålla tummarna fram tills att det är dags för avfärd.

När Christer ändå är där uppe tänker han passa på att slå världsrekord (eller blir det rymdrekord?) i att kasta frisbee.

(Tack till Göran "Thalaxian" Arvidsson)

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Kan ju även avslöja den värdelösa detaljen (?) att Sveriges regering planerar att skicka en representant till uppskjutningen av Fuglesang. Har från en ganska säker källa att Utbildningsminister Lars Leijonborg skall åka dit. Frågan som jag ställer mig bara är om det verkligen är rätt person att skicka? Iofs har han ju hand om forskningsfrågor (däribland rymdforskning) men borde inte Utrikesministern åka på nåt sånt här? Eller någon annan från UD?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...