Jump to content

Redaktörer sökes


Pjotr'k

Recommended Posts

Vi söker en eller flera redaktörer till Star Trek Databas. Som redaktör är din uppgift att på olika sätt och inom olika av databasens områden, förstärka den redan nu stora databasen med nytt innehåll.

För att kunna bli redaktör så måste du:

- Vara 15 år eller äldre

- Ha varit intresserad av Star Trek under en längre tid

- Kunna arbeta med databasen minst ett par timmar i veckan, gärna ofta

Skicka ett PM till Jocke med din ansökan. I PM:et så ska det stå hur gammal du är, ungefär hur mycket tid du kommer kunna lägga på databasen och vad du tror att du kan bidra med till databasen.

Link to comment
Share on other sites

För att förtydliga ovanstående begäran har en av forummedlemmarna inkommit med lite undringar om vad en redaktör gör.

Redaktören arbetar självständigt på ett gemensamt uppdrag att förstärka databasen. Man skall vara beredd på att ta emot konstruktiv kritik från andra redaktörer, men man har stor frihet att förstärka just "sin" favoritavdelning. Ofta går vi samman och satsar lite extra hårt på en viss avdelning och då är det uppskattat om alla kan bidra med vad de kan. Ex: Även om man inte kan så mycket om DS9 så kanske man ändå kan hjälpa till med material som anknyter till detta eller att man har kunskap om en del utomjordingar som finns med i DS9 och i favoritserien TOS.

Redaktören jobbar inte med kodning av webbplatsen utan "enbart" med textinnehållet på hemsidan. Däremot har det blivit en tradition att faktiskt ge en mängd synpunkter till Jocke om hur saker och ting skulle kunna se ut... Han är tålmodig och hänger oftast gärna på och mixtrar tills vi har fått som vi vill ha! Huvudarbetet ligger alltså på att förstärka databasens innehåll. Arbetsmängden som vi önskar är minst ett par timmar i veckan, men kan man i perioder lägga ännu mer så är det ingen som tackar nej till detta.

Vi redaktörer är spridda över landet och även om det kan hända att vi träffas två eller tre vid något tillfälle (på någon Star Trek-visning, exempelvis) så har vi inga gemensamma möten. All nödvändig kommunikation finns alltså via nätet i de specialdelar av Star Trek-forat som vi kallar "Säkerhetsavdelningen".

Har ni några fler undringar om vad en redaktör gör, så får ni gärna skicka ett PM direkt till mig. Helt klart är det så att det är riktigt kul att vara redaktör. Om man har ett specialintresse inom Star Trek så är det bara att låta hjärtat flöda över av text och annat, och gillar man Star Trek generellt finns det mycket att ta tag i (säkert även sådant som vi andra inte tänkt på än). Häng gärna på - vi tar emot ännu fler intresseanmälningar!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jag kan inte tänka mig att alla som vill hjälpa till med sidan redan gör det, vore väldigt konstigt. Det har nu gått en månad sedan vi lade upp denna förfrågan om redaktörer och tycker det är väldigt tråkigt att det inte är någon som har ansökt :(

Möjligheten att bli redaktörer är alltid öppen. Om du är intresserad av Star Trek och tycker det är roligt att skriva, så kan du alltid skicka en ansökan till mig eller Pjotr'k :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
×
×
  • Create New...