Jump to content

Star Trek Databas utlyser en tävling!


Nyhet

Recommended Posts

Under tiden 26 juli till 15 september har Star Trek Databas en tävling för alla svenskspråkiga trekkers! Ni har möjlighet att vinna böcker (Titanböckerna, exempelvis...), DVD-filmer, Sev Trek-bokmärken, fantasyboken Rivas skrifter och mycket annat. Det som ni behöver göra är att leta er runt i databasen och hitta alla de hål som finns och fylla dem med värdefullt material. Det handlar om allt från recensioner av böcker till rättelser av stavfel i en temaartikel, från nedtecknandet om ett rymdskepp till att förstärka en artikel om en karaktär. Det behöver inte vara mycket, utan allt (smått som stort) är välkommet och räknas!

Läs mer här där vi beskriver detaljerna omkring tävlingen. Så se nu till att fatta tangentbordet och skriv!

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

En liten notis som är värd att göras: Avsnitten från säsong 3 av TOS arbetar vi redan på, så de flesta av dessa avsnitt är redan skrivna och väntar bara på publicering (när säsongen är helt klar).

Link to comment
Share on other sites

Här kommer en liten påminnelse om att ta tillfället i akt och skicka in nya saker till databasen. Inte så många har reagerat, men tre stycken har hört av sig med lite mindre material. 1½ poäng är hittills "utdelade" och ytterligare poäng är under diskussion i redaktionen. De riktigt stora priserna dyker upp som priser när det har blivit betydligt mer än ett par poäng sammanlagt, så skriv på!

Link to comment
Share on other sites

Aktuell ställning i tävlingen, där tre är deltagande (om samtliga är forummedlemmar framgår inte och här listas bara förnamnet):

  1. 2 poäng: Björn
  2. 1 poäng: Johan
  3. ½ poäng: Ingemar

Med 2 poäng i topp så finns det alltså goda chanser att ta sig i fatt, med enkla skrivmedel! :)

På förekommen anledning vill vi gärna tipsa er som skickar in material att hela meningar som bidrag tenderar att ge högre poäng än bara tips på vad som skulle kunna få plats. Glöm heller inte att visa på källa till era uppgifter (källhänvisning). Vi använder oss även av tips, men ni kan alltså få mer poäng om ni gör den större delen av arbetet! Exempel:

"Tuvok gillar ju att dansa också" byts ut mot något liknande:

"Tuvok visar vid flera tillfällen att han är en riktig dansant person och bjuder bl.a. vid ett tillfälle upp fänrik Ingen Alls på en vacker vals. Valsen var så inbjudande så att det slutade med att hela Voyagerbesättningen dansade i flera timmar. (Avsnittets namn)"

Låt mig bara säga att ovanstående aldrig har hänt! ;)

Link to comment
Share on other sites

Aktuell ställning 070803 i tävlingen:

  1. 5 poäng: Björn
  2. 2 poäng: Per
  3. 1 poäng: Johan
  4. ½ poäng: Ingemar
  5. Inväntar poäng: Kalle

Aktuella priser:

Spelkort TNG (CCG, 1st edition), 10 kort, värde 10:- (interrupt, event, equipment, poängkort och dilemma)

Sev Trek-bokmärke Deep Sev 9 (DS9), värde 10:-

Dessa priser kommer att utökas med fler när vi når nästa 10-poängsgräns (vi är än så länge uppe i summa 8½ poäng). Det som vankas i nästa pott är chakotaytatueringar, samlarkort och en fantasybok värd 170:-...

Link to comment
Share on other sites

Det finns mycket att göra också! I tos (originalserien) är det flera karraktärer som saknar info överhuvudtaget eller nästan inte har någonting alls även bland huvudkarraktärerna. Dessutom saknas det info om många av de planeter som besöks (astrometri). Så fatta tangentbordet och skriv så att det glöder! Tänk på att längre texter med mer innehåll ger mer poäng än kortare texter som inte innehåller så mycket info. Och det är inga jätteinsatser vi talar om för att nå toppen i dagsläget: 5 poäng slås av två välskrivna och långa texter om olika individer (tex chekov) eller planeter som har besökts. Glöm inte källhänvisningen! Lycka till! J.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Allt fler bidrag börjar droppa in. Här kommer en liten sporre: Väljer ni att skicka in bidrag som ger helt nya artiklar, såsom

- Hittills oskrivna artiklar om arter

- Hittills oskrivna artiklar om planeter eller annan astrometri

- Hittills oskrivna artiklar om karaktärer (lägg märke till att flera TOS-karaktärer inte har någon text ännu)

Om ni gör detta, så kommer ni från och med nu automatiskt att tilldelas en högre poäng än vad som skulle vara fallet med förstärkandet av en annan artikel.

Vi vill också gärna framhäva vissa bidrag som stått över de andra i kvalitet, två exempel på detta är recensionerna av Infection och Vectors. Dessa gav högsta poäng!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...