Jump to content
Sign in to follow this  
The Holy Three

MillenniuM

Recommended Posts

Det är väl inte riktigt Sci-fi till 100% men det är massor av övernaturliga saker som händer under seriens gång. Ni som följde Arkiv X på TV4 på 90-talet kommer säkert ihåg den här serin som ersatte Arkiv X ett tag. Såg säsong 1 på Discshop för endast 199 kr så jag köpte den! Var flera år sedan jag såg den sist men kommer ihåg att jag gillade serien skarpt, så köpet var självklart för min del.

Liten synopsis:

Frank Black är en pensionerad seriemördarprofilerare som flyttar till Seattle med sin familj för att undkomma våldet och terrorn han genomled under sitt arbete för FBI i Washington D.C..

Trots att hans förmåga att tränga in i seriemördares sjuka hjärnor har orsakat honom mycket lidande har han valt att gå med i den mystiska Millennium-gruppen, en skara före detta kriminalexperter. Det har han gjort eftersom han vet att hans "gåva" fortfarande kan rädda och skydda oskyldigas liv.

Någon som är fan utav den serien här på forumet?

Lance-Henrikson---Millennium-Photograph-C10045725.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millennium ja, den blev aldrig någon tittarsuccé. Vilket är synd för Millenium har kvalitéer. Den byter spår och inriktning ganska rejält i säsong 2 och 3 (de bytte manusförfattare) och är lite spretig sett över alla tre säsäongerna, men klart sevärd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Håller med om att vissa avsnitt var väldigt "spretiga" som avsnittet som var ett specialavsnitt för Halloween, en riktigt bottennapp som inte levde upp till äkta Millennium kvalité, själva iden som sig att serien räknade ner mot millennieskiftet var smart den bidrog till att skapa mystiken runt serien och det blev bara tre säsonger, känns lite lagom för serien kan aldrig bli uttjatad på det viset, Chris Carter har skapat stor tv-historia. Just nu finns Säsong 1 att köpa för enbart 99kr

Edited by Doktor.Doom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...