Jump to content

MIT utvecklar "dragstrålar" av ljus


Nyhet
 Share

Recommended Posts

nano-mit_080108.jpgDet får en att tänka på en mikroskopisk version av Star Treks dragstrålar.

Forskare vid den tekniska högskolan MIT har funnit ett sätt att använda ljusstrålar för att plocka upp, hålla och flytta omkring individuella celler och andra objekt på ytan av ett mikrochip.

På bilden har forskare fångat femton E.coli-celler på ett kiselchip och placerat dem så att de bildar bokstäverna "MIT".

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Det är farcinerande hur vi ständigt hör om nya upptäkter och ny vetenskap som liknar Star Trek. Det är en stor Kredit till de i ST som varit så grundliga när det gjort efterforskning inför avsnitten. Sedan kan man givetvis inte neka till det inflytande som STs ideer haft på forskarvärlden.

Link to comment
Share on other sites

Vi talar orsak och verkan här. Många forskare har sett allt fantastiskt som finns i st och nu vill de göra de saker som finns där eller i varje fall se om de går att göra. Så om star trek blir på riktigt kan det ha att göra med att star trek har gjorts! J.

Sant. Ideer månste komma från någon eller något. Eftersom Star Trek är så vetenskapligt lagt, och handlar mycket om detta så är det ganska naturligt att det också gett, och skapat många ideer, vilka forskare givetvis finner intresanta, och undrar om det kan få ideerna att fungera i verkligheten.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...