Jump to content

Christer Fuglesang skådespelare i filmen Gatekeeper


Nyhet

Recommended Posts

Kändislistan till Gatekeeperfilmen som mellan 2009 och 2012 spelas in i Stockholm och Oslo växer som en snöboll för varje månad. Till denna dag har filmen skådespelare från båda Star Trek och Star Wars, en BBC-skådespelare och en BBC-kameraman, en av Sveriges största stuntmän, cirkusartisterna från en av världens bästa Cirkusskola, flera stora fanfilmsbaserade skådespelarna från hela världen - och nu också astronaut Christer Fuglesang.

Gatekeeper blir då den andra Star Trek-produktionen där en äkta astronaut deltar som skådespelare. The Next Generation hade i 1993 besök av Mae. C. Jamison - som var den första afroamerikanska kvinna i rymden - i avsnittet "Second Chances". Hon spelade där kapten Palmer.

Också Fuglesang har en historisk roll som astronaut då han klockan 20.47 (lokal tid) den 9:e december 2006 blev den första astronauten från Sverige och Norge att åka upp i rymden. Fuglesang åkte med färjan Discovery, och väntas åka upp igen den 30:e juli 2009 med färjan Atlantis.

Hans avtal är som hos alla skådespelarna så säkrad som det är möjligt, och med krav på att produktionen genomförs seriöst och med ett bra resultat. Fuglesangs scener spelas in under 2010.

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Borde ändå vara en ganska så vesäntlig skillnad mellan att vara sig själv, men svara artigt och kanske korekt, och spela någon helt annan. Såvida man inte antar att han i alla sinna intervjuer spelar en helt annan karaktär än han gentligen är. Typ Hannibal Lecter stilen, fast inte så extremt.

Första mordet i rymden...hmm nu det var en intresant, skrämmande tanke. Frågan är väll inte om utan när.

Edited by Unkas
Link to comment
Share on other sites

Kan tänka mig att skvallerpressen skulle hugga in hej vilt i en sådan godbit! Kanske något för en roman att spinna kring. En snygg kvinnlig deckare som kallas in för att lösa ett mord på en av nasas astrounater bara för att finna att det uppdraget innebär en liten rymdresa till ISS. (Typiskt min otur: Jag som är flygrädd hamnar på ett rymdskepp!) J.

Link to comment
Share on other sites

1. Christer Fuglesang ska spela sig själv i form av en historisk Holodeck figur!

2. Varför måste den kvinnliga deckaren vara snygg??????? ;)

Varför inte? Att resa ut i rymden torde ju kräva en v??ltränad person och sådana tenderar ju att vara snygga. Dessutom är det en stor fördel inför en filmatisering att ha en snygg kvinna i huvudrollen... J.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...