Jump to content

Lyckat test av interplanetariskt internet


Nyhet

Recommended Posts

dtn_thumb_081121.jpg

Ett nytt internet kallat Disruption-Tolerant Networking (DTN) och anpassat för kommunikation mellan olika typer av noder (reläsatelliter, rymdfarkoster, rymdstationer, baser eller fordon på planeter) inom solsystemet har utvecklats av NASA och genomgått sitt första riktiga test.

Det störningssäkra nätverket DTN har formgivits så att det kan klara höga brusnivåer (t.ex. från solvindar), avbrott (när en rymdfarkost t.ex. är dold av en planet) och kommunicera över enorma avstånd där svarstiderna kan räknas i dagar.

Testet skedde med hjälp av rymdfarkosten Epoxi ( på väg mot kometen Hartley) som relästation och nio andra noder placerade vid NASAs Jet Propulsion Laboratory i Kalifornien.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

En tämligen stor framgång för rymdfärdernas framtid. Ett problem med att fara till Mars är det faktum att de som reser kan komma att känna sig väldigt ensamma där ute. Men om man kunde utveckla som ny form av komunikation skulle det kunna överbryggas. Komunikationen med jorden är tämligen viktig för att kunna hålla ett lugn, och få hjälp i fall av eventuella problem.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...