Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

David Eddings avliden

Recommended Posts

David Eddings, fantasy-författare som är mest känd för sina bokserier Belgarion och Mallorea, avled i tisdags i en ålder av 77 år. Hans böcker, som ofta skrevs tillsammans med hans fru Leigh, sålde så mycket att hans verk inspirerade många nya fantasy-författare att ta vid. Författaren Stephen Hunt säger att David Eddings är en av de författare som på ett mycket tydligt sätt inspirerade honom att bli författare.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

:(

David Eddings var den första fantasyförfattare som jag läste. Den första bok jag läste var "Murgoernas Konung" när jag gick i 5:an, och den gav mig ett livslångt intresse för fantasy.

En gigant är gången ur tiden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag måste erkänna att jag ännu inte läst hans böcker, men de fins högt upp på listan. Jag har länge förståt att de är synnerligen läsvärda.

Han kommer att bli ihågkommen!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är sant att de är läsvärda, men om jag ska vara ärlig så är de mer riktade till ungdomar, särskilt Sagan om Mallorea och Sagan och Belgarion. Jag uppskattade dem högt när jag var 12-16, men med åldern (hehe, låter som jag är pensionär, men iaf...) så har jag funnit att jag inte uppskattar dem lika mycket.

Min favorit är dock Sagan om Belgarath, som följer Belgarath Besvärjarens millenium-långa existens. Den är inte lika "barnslig" som de andra två sagorna jag nämnde.

De övriga böckerna har jag inte läst nog för att bilda en rejäl uppfattning om dock.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...