Gå till innehåll
mrcolumbo

Shades of Gray-beskrivning

Rekommenderade inlägg

Sidan om shades of gray innehåller ett fel:

Hittills det enda flashbackavsnittet i Star Treks historia

Den meningen är felaktig på två sätt, dels så heter det clipshow och så är väl The menagerige också ett clipshowavsnitt?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jo, det stämmer. Det finns inget som heter flashbackavsnitt, utan det kallas precis som mrcolumbo säger för clipshow. Flashbacks har ju funnits med i andra avsnitt, men det är klart man har aldrig fått se flashbacks som går tillbaka till tidigare avsnitt någon annan gång.

Jag vet inte vad The Menagerie är egentligen. Det är ett unikt avsnitt, eftersom man klipper in handlingen från den första piloten. Det är ju inte en klassisk clipshow.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Flashback är väl inom film och litteratur när en karaktär ser tillbaka på något som har hänt tidigare. Så Riker upplever flashbacks i Shades of Grey när han minns tidigare händelser. Men jag tror inte att termen flashbackavsnitt finns och används för den typen av avsnitt. Det är clipshows som används i USA (jag har aldrig sett ett sådant avsnitt i en svensk serie, kanske för att det är sällsynt med serier med som har fler än tjugo avsnitt här).

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×