Gå till innehåll
Nyhet

Q är okej

Rekommenderade inlägg

qrehnberg_091001.jpg

I januari i år rapporterade vi senast om den Östersundsfamilj som länge kämpat för att få ge sitt barn namnet Q. Regeringsrätten har nu avgjort att sonen får heta Q och Regeringsrättens domar går inte att överklaga. Alltså har nu regeringsrätten öppnat upp för fler liknande lösningar och de har således motsatt sig Skatteverkets uppfattning att namn på en bokstav inte skulle vara tillräckligt för att få bli ett namn.

Om Q-karaktärerna i Star Trek och James Bond säger Qs pappa Rikard Rehnberg: "De är goda människor. Spralliga, påhittiga, finurliga människor". Så nu är det klart: Q Ambjörn Rehnberg har äntligen fått se dagens ljus (så att säga).

K??lla

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Märliga saker sker i landet Sverige. Vet inte om jag förundras mest över att någon vill döpa sitt barn till Q eller att det behöver gå till Regeringsrätten för att bli godkänt. Märklig värld vi lever i.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ibland undrar jag om vissa föräldrar verkligen tänker på konsekvenserna ett ovanligt namn kan få. Det verkar som att en del väljer udda namn för att trotsa konvention utan att tänka på hur det kommer att påverka barnet. Det kanske är väldigt speciellt att heta Xyz men frågan är hur roligt det är att växa upp med det som tilltalsnamn.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

×