Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

SETI har kanske upptäckt den första intelligenta utomjordiska signalen

Recommended Posts

alien_signal_100401.jpgSETI-forskningen (som syftar till att upptäcka utomjordisk intelligens) inleddes för femtio år sedan och man har sedan dess helt förlitat sig på radioastronomin. Hittills har man inte tagit emot en enda signal som kan ha haft sitt ursprung i en främmande civilisation, förrän nu. Och kanske vet vi nu också varför. För bara något år sedan började man med att inte bara "lyssna" utan också "se" efter signaler: man söker i synnerhet efter livstecken i form av s.k. laserblixtar, korta riktade ljusglimtar med koherent strålning. Laserblixtarna kan innehålla oerhört mycket information.

Helt nyligen mottog man en laserblixt som uppfyllde de ställda kriterierna för en intelligent signal. Informationen i signalen är inte slumpmässig som den annars alltid är, utan välordnad och strukturerad. Analysen pågår fortfarande, men redan nu anses signalen ligga på nivå 5 på den s.k. rioskalan (Rioskalan går från 0 - 10, där 0 betyder att signalen är helt osäker och 10 att vi har direktkontakt med en främmande civilisation. 5 betyder att signalen kan tolkas och innehåller ett budskap).

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Facinating!! Vore intresant att få leva den dagen vi får bevisad kontakt med varelser från en annan planet. Hur kommar värden att reagera?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...