Jump to content

Privat rymdföretag siktar på att skicka upp en uppblåsbar rymdstation


Nyhet

Recommended Posts

inflatable_station_exterior_thumb.jpgI Las Vegas visas f.n. en prototyp på uppblåsbara bostadsmoduler kallade Bigelow Aerospace's Sundancer habitats, vardera med en volym på 180 cm³. Modulerna ser ut som jättelika vita meloner och innehåller tre våningsplan, och har betydligt bättre utrymmen än modulerna på ISS.

År 2015 planerar företaget Bigelow att skicka upp en av modulerna i rymden som därefter monteras ihop till den första privata rymdstationen. Ett år senare ska denna följas av en andra modul. Sammanlagt kommer 36 människor att få plats i de två modulerna, sex gånger fler än som för närvarande finns på ISS. Man förväntar sig kunder - både forskare och privata kunder - från främst nationer som inte har råd att bygga sina egna stationer.

Bigelow har tänkt sig göra 15-20 uppskjutningar med astronauter per år från 2017. Projektet stöds av Obama-administrationen och ingår i det som kallas för commercial crew initiative.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Det är väl på ett sätt positivt med mer kommersiella krafter inom rymdindustrin. Men kan de tar över NASA:s roll ens till en pytteliten del? Det är ju knappast billigt att skicka upp folk, och antalet turister är väl fortfarande ganska få,

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...