Jump to content

Pentagon drömmer om interstellära färder à la Star Trek


Nyhet
 Share

Recommended Posts

BildDARPA som är Pentagons forskningsbyrå och som bl.a. hjälpt till att utveckla Internet vill att vi ska hitta ett sätt att skicka människor till en annan stjärna. Vinnaren kommer att få en halv miljon dollar. Under denna månad har redan 150 olika tävlande kommit med idéer, bland dessa några riktigt stora namn.

Planen är att göra interstellära färder möjliga inom 100 år. 100-årsskeppet var ett förslag från dom själva, men nu vill man ha nya förslag utifrån.

Det här handlar inte enbart om framdrivningsmetoder säger man på DARPA, utan lika viktigt är hur man klarar en långvarig vistelse i rymden, t.ex. i fråga om medicin, jordbruk, etik och inte minst när det gäller ens självförtröstan.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

De borde väl först fundera på hur vi ska ta oss till Mars, det verkar svårt nog. Men om man tvunget vill besöka en annan stjärna, eller ännu hellre skicka dit ett obemannat rymdskepp, så tror jag man har bäst chans om man utnyttjar ständig acceleration/deacceleration, ungefär som i tintins månraket. Även en relativt liten acceleration ger höga hastigheter om man sprider ut det över lång tid. J.

Link to comment
Share on other sites

Jag kan inte förstå varför pentagon över huvud taget har intresse av att starta en sådan här tävling. Låter mer som något som berör NASA.

Det är en intresant fråga dock, och brainstorma kan man alltid göra. Men åter igen, vill USAs arme erövra andra planeter? Gör de inte nog här på jorden redan.

Håller med Supreme Commander JAF, vi kan börja med att försöka ta oss till Mars.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...