Jump to content

Brent Spiners oväntade svar om varför Star Trek är populärt


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Star Trek är populärt därför att det visar en positiv framtidsvision är ett standardsvar när frågan om seriernas popularitet diskuteras. Men Brent Spiner (Data) håller inte med.

-Sanningen är att jag vet inte vad som är positivt med Star Trek. Vi spränger fortfarande människor. Vi har pistoler. Det är ett skämt. Det är en illusion att allt handlar om fred. Det gör inte Star Trek. Det är en västern, en actionorienterad sådan, säger han till Uktheatre.net.

Han ser dock vissa ljuspunkter.

-Men det har delar som är trevliga, som att alla människor hyllas för vad de är. Vi ser skillnader som något positivt i stället för likheter, och det tycker jag är väldigt positivt. Det positiva över huvud taget med serierna är att det visar en framtid, och på något sätt är det tryggt att det kommer att finnas en sådan. Sedan tycker jag inte att det visar en framtid som är bättre eller sämre än den tid vi lever i nu.

I intervjun besvarar han också frågan om Data skulle äta på McDonalds. Läs svaret här.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

En stor anledning till Star Treks popularitet är att det är vagt när det gäller politik, ekonomi och religion. Alla kan därmed projicera vad de själva tycker på serien. Jag har stött på folk som kallar den för nyliberal, medan andra ser den som socialistisk till exempel.

Sedan håller jag med Spiner så till vida att utan spänningen som konflikter och andra hot som finns i serierna hade Star Trek aldrig varit populärt. Jag har aldrig hört att nån började titta på Trek för att "det var så positiv framtidsbild" eller nåt i stil med "det finns inga pengar, ingen rasism". I stället är det alltid för att man tyckte det var spännande. Sedan är det en hjälteberättelse så det finns en moral och hög etisk standard i serierna som jag också tror lockar, men spänningen är avgörande.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Star Trek är ett stort äventyr ut i det okända. Och som ett äventyr i det okända är det också ett perfekt medel att utforska etik, moral, vetenskap, humor, action ect. Det står författaren fritt att fantisera om främande platser, anorlunda miljöer och tankesätt. Dessutom är det ett utomordentligt medel att använda som kritik mot fel och brister som fins här på jorden år 2000(ex.Past tense DS9, The Outcast TNG, Insurection.)

ST är inte heller inte begränsat till en changer. utan är fritt att ikludera allt från Humor till krig och romantik, i ett paket.

Denna variationen och friheten tror jag är stor del i vad som gjort Star Trek så populärt.

Edited by Unkas
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...