Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Meddelanden kommer kanske att kunnas sändas bakåt och framåt i tiden

Recommended Posts

BildVid Vanderbilt University tror man att det kan vara möjligt att via LHC vid Cern så småningom skicka en typ av partiklar som kallas Higgs singlets bakåt eller framåt i tiden. Higgs-singleten förmodas skapas samtidigt med Higgs-bosonen (som dock ännu inte har framställts). Higgs-singleten misstänks kunna hoppa genom en dold dimension och sedan dyka upp i vår värld, antingen i framtiden eller någonstans bakåt i tiden, säger fysikprofessorn Thomas Weisler och hans kollega Chui Man Ho.

"En av fördelarna med denna typ av tidsresor är att den undviker alla paradoxer", fortsätter Weiler. "Om forskare kan styra produktionen av Higgs singlets kanske via kommer att kunna skicka meddelanden bakåt eller framåt i tiden."

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fast frågan är vem i dåtiden som kan registrera sådana meddelanden då man ju näppeligen har rätt utrustning för att förstår och avläsa dem? Och även om partikeln i säg undviker paradox problemet så kan blotta kunskapen om att någon i framtiden kan sända information till vår tid förändra framtiden till oigenkänlighet, även om det inte sker medvetet. J.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, fast ponera att det blir möjligt att läsa av informationen om x tidsenheter (t.ex. år), då blir det möjligt att skicka tillbaka information från x + y (y>0 tidsenheter) till tidigast x. Anta alternativt att du kan sända informationen om z tidsenheter (z<x), då skulle det eventuellt vara möjligt att skicka informationen framåt i tiden till x och läsa av denna, förutsatt att den är på ett avkodbart format. Din andra invändning kan ge svar på frågan om vad som faktiskt skulle hända i ett dylikt fall; skulle vi kunna skapa en alternativ verklighet i framtiden (en parallell tidslinje) eller skulle naturen på något viss förhindra att informationen kan användas (eller registreras)?

Edited by Fleetadmiral

Share this post


Link to post
Share on other sites

Undra om man kan kontrolera när i faramtid eller dåtid partiklarna kommer annlända?

Som jag förstått det ska det kunna bero på spinnriktning (framåt/bakåt i tid) och energiinnehåll (hur långt framåt/bakåt i tid). Det kan också visa sig att higgssinglets dyker upp vid godtyckliga tidpunkter. Allt beror förstås i slutändan på om hypotesen om higgssinglets visar sig stämma.

Edited by Fleetadmiral

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nästa fråga är ju om en eventuell mottagare kan avläsa att just den Higgingspartikeln kommer från dåtiden/framtiden och i nästa steg om det i så fall är möjligt att förse partikeln med någon slags information som kan avläsas? Även om det tidigare har stor moralisk/synsetts påverkan så är det ju det senare som vore riskabelt ur en paradox/tidrese synpunkt. J.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...