Gå till innehåll
Aike

Kan det bli för mycket fokus på skurken?

Rekommenderade inlägg

Nästan alla nyheter liksom diskussioner handlar om vilken skurk Cumberbatch spelar.

Många som var kritiska mot Star Trek (2009) var det för att Nero hade lite screentime. I sig sant, men inget som skadade filmen eftersom fokus låg på att återintroducera Kirk och Spock.

Och just att lägga fokus på hjältarna är Star Treks signum. Det handlar om hur hjältarna löser en knivig situation, och inte om skurkarna. Star Trek är inte Star Wars där skurkarna är likvärdiga figurer som hjältarna, och till och med mer populära ibland. Star Trek är inte heller Batman där skurkarna också är nödvändiga som motpol till Batman och genom åren har varit mycket underhållande och skrämmande.

Nu verkar det dock som om allt fokus ligger på skurken. Nu vet vi inte hur det blir i filmen, eftersom det fortfarande är tidigt i markandsföringen. Men hur ser du på om det skulle bli så i den faktiska filmen att skurken tar överhanden från besättningen?

Jag tycker själv att det vore en farlig väg att gå. Star Trek är inte good guys vs. bad guys. I en enstaka film kan det säkert fungera riktigt bra, men sätter man en ny standard, så är det inte längre Star Trek. Så jag hoppas förstås att Kirk och Spock återigen står i fokus.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hypen på internet handlar om skurken men jag tror inte att fokus flyttas från kirk/spock. Det vore för mycket.

Dock inte fel att en skurk får.mer tid än vad nero fick...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×