Jump to content

Deadline Hollywood: Justin Lin kommer att regissera Star Trek XIII


Nyhet
 Share

Recommended Posts

regiss_rer2_141223.jpg

Deadline Hollywood rapporterar att Paramount Pictures - tillsammans med Skydance Productions och Bad Robot - har utsett Fast & Furious-regissören Justin Lin till att regissera Star Trek XIII. Dock är det fortfarande oklart var produktionen står just nu, exempelvis gällande det tidigare manusförfattarlaget.

Jusin Lin föddes år 1973 under namnet Yipin Lin i Taiwans huvudstad, Taipei. Vid nio års ålder flyttade han med familjen till Kalifornien, och han växte upp i ett arbetarklassområde i det mytomspunna Orange County.

Han sökte sig till University of California, San Diego, och studerade där i två år innan han bytte till UCLA Film School. Där skulle han i sinom tid ta ut en filmkonstexamen som Master of Fine Arts (ungefär motsvarande filosofie magisterexamen i Sverige), men redan under studenttiden skulle han producera sin första film tillsammans med skolkamraten Quentin Lee.

Filmen, som hette Shopping for Fangs, utkom 1997 och handlar om en kvinna som skickar sexuellt laddade bilder och meddelanden via MMS till en medvetslös hemmafru, vars mans kollega tror att han håller på att förvandlas till en varulv. Filmen fick beröm för sin nytänkande handling, och även om den inte blev någon kritikersuccé (vilket kanske vore lite mycket att begära av en filmstudents första alster) så har den blivit något utav en kultklassiker inom självständig asiatisk-amerikansk filmkultur.

http://www.youtube.com/watch?v=o5t3ZQzhTOM

Shopping for Fangs gav också John Cho en av hans första roller, och hans koppling till Justin Lin stärktes ytterligare då han fick en av huvudrollerna i Better Luck Tomorrow, som blev Lins första film som ensam regissör. Lin hade ursprungligen svårt att finansiera filmen, och den blev nästan inte av alls, sedan produktionsbolaget hade hotat att dra sig ur om inte Lin snabbt hittade en investerare. I ren desperation skickade Lin en kopia av manuset till musikern MC Hammer. Tiden gick och Lin hade nästan gett upp hoppet, men dagen innan deadline fick han ett telefonsamtal från Hammer, som meddelade att han tyckte om manuset och ville investera i projektet.

Även med MC Hammers investering hade Better Luck Tomorrow en ganska blygsam budget ($250 000), och Lin beskriver hur de fick skötte inspelningarna "lite var helst vi kunde komma undan med det". Men filmen skulle komma att bli ett stort genombrott för Lin, då den år 2002 blev antagen till den prestigefyllda Sundance Film Festival, och även nominerades till juryns stora pris.

Efter visningen valde MTV Films att köpa rättigheterna till filmen, och den kom att dra in över 3,8 miljoner dollar från biovisningar. Filmen blev också mycket varmt mottagen av kritikerna, med 81% positiva recensioner på recensionsaggregatorn Rotten Tomatoes. Många recensenter hyllade filmens intrikata och samtidsgranskande handling, och enligt den berömda filmkritikern Roger Ebert avslöjade den Justin Lin "som en skicklig och självsäker regissör".

justin_lin_fast_furious_141223.jpg

Sedan dess har Justin Lin haft fullt upp. Under sin karriärs gång har han producerat ett 30-tal filmer och TV-serieavsnitt, samt regisserat 8 långfilmer och ett antal kortfilmer och dokumentärer. På senare tid har han bland annat regisserat fyra delar av actionfilmserien Fast & Furious och flera avsnitt av TV-serien Community, bland annat det topprankade avsnittet Modern Warfare.

I fjol slog Fast & Furious 6 ut Star Trek Into Darkness i biljettkassorna, såväl inhemskt som internationellt. Nu ska det bli intressant att se om Star Trek XIII kan bli samma tittarsuccé, samtidigt som jubileumsfilmen tar vara på Star Treks 50-åriga arv.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Blandad känslor, F&F har ju även en del icke-action delar med och pratar om "familj och vänner" m.m, så hur kommer det bli är det svårt att säga. Men vi kan vara säker på att det kommer dyker upp mer dumheter som "kall fusion släcker en vulkan" som förra filmen. Vet inte om någon har sett F&F ordentligt, men alla bilar i filmen har minst 20 växlar och automat växla precis som manuella bilar....

Link to comment
Share on other sites

Ja, det ska helt klart bli intressant!

Det är värt att komma ihåg att Lin inte skapade Fast & Furious-konceptet; han tog bara över det, och av recensionerna att döma har han gjort det bättre.

De manus han själv skrivit har varit en blandad kompott, men i alla fall så fick Better Luck Tomorrow beröm för sin samtidskritik, vilket bådar gott för Star Trek.

Det verkar också som att han är bra på filmer med många karaktärer, vilket jag gillar. Star Trek är alltid bäst när hela besättningen har någonting viktigt att göra och har mycket samspel med varandra.

Edited by loghaD
Link to comment
Share on other sites

Vet inte om jag har följt med lite dåligt i utvecklingen av den här filmen, men är det klart vilka som skriver eller har skrivit filmens manus?

Nej, det vet vi inte riktigt.

Vi vet att manuset skulle skrivas av Orci tillsammans med två nykomlingar kallade Payne och McKay, men det ryktas att det manuset har kastats i strimlaren och att stora delar av designavdelningen har avskedats. Men, ja, det är just rykten.

Orci har sagt att han förblir involverad som medproducent, och många finner det misstänksamt att han inte säger som medproducent och manusförfattare.

Edited by loghaD
Link to comment
Share on other sites

Undrar om man inte väljer Lin för att etablera Star Trek ännu mer i Asien och internationellt. Fast and Furious har ju lyckats bättre än Trek här, så det är förmodligen ett kommersiellt val.

Att Orci inte skulle skriva manuset skulle förvåna mig mycket. Jag kan tänka mig att Orci har klivit åt sidan bara för att det krävs en framgångsrik regissör som förstår vad den internationella marknaden vill ha.

Sedan har Lin i princip räddat Fast and Furious med femman och sexan som är de bästa filmerna i serien tillsammans med ettan. Trean och fyran var inga höjdare direkt.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret loghaD. Själv hoppas jag att Orci är kvar som manusförfattare. Det är en sak att ta in en ny regissör, något helt annat att plocka in manusförfattare som inte har arbetat med dom två tidigare filmerna. Tycker ofta att det är mer oroväckande än ett byte av regissör.

Link to comment
Share on other sites

Deadline Hollywood berättar nu att Paramount har satt 8 juli 2016 som releasedatum för filmen.

https://deadline.com/2014/12/star-trek-3-release-july-2016-movie-justin-lin-1201334534/

En till nattuggla, ser jag :)

Jupp, rapporteras av flera källor. Bland annat har TrekMovie självständigt bekräftat det och dragit igång en nedräkning. Spännande! :D

Edited by loghaD
Link to comment
Share on other sites

Jag har alltid varit lite av en nattsuddare/nattuggla. Trevligt att jag inte är ensam om att vara det här.

Mycket spännande att uppgiften bekräftas från mer än ett håll. Deadline brukar vara pålitliga, men det skadar inte med fler än en källa som säger samma sak. Så, nu är det dags att börja räkna ner och längta på riktigt. Vilken fin julklapp vi trekkers får. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...