Jump to content

Diskussionstråd för Perpetual Infinity (Avsnitt 11, säsong 2)


Vilket betyg sätter du på Perpetual Infinity?  

3 members have voted

 1. 1. Vilket betyg sätter du på Perpetual Infinity?

  • Mycket bra
   1
  • Bra
   1
  • Medel
   1
  • Godkänt
   0
  • Dåligt
   0


Recommended Posts

Disco-Weekend!!!!

Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery!

Veckans avsnitt heter Perpetual Infinity. 

Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt.

Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här:

  Visa gömt innehåll

För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen stforum-editor-spoilermarkering.png

Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!

Edited by Aike
Link to post
Share on other sites

Gillade hur Control-AI:n tog över Leland och scenerna med Burnham och hennes moder. Samtidigt kändes som avsnittet stundtals var en mellanakt och lite segt. Jag är väl inte helt nöjd med att AI:n är sektion 31:s skapelse och att Burnhams mor är Red Angel. Det känns som om att man har ett ganska litet universum när allt kretsar kring figurer och organisationer som har introducerats tidigare i säsongen eller under tidigare serier.

 

Hoppet lever dock om att de skall introducera något nytt science fiction-koncept eller art via Sfären. Det antyddes ju att språket var flera tusen år gammalt och därför kunde Saru inte stänga av det. Eller till och med att de lämnar något åt fantasin. Vi får se hur det slutar, men som om inte de sista avsnitten är fenomenalt bra så tvivlar jag att säsong två kommer att vara bättre än säsong ett. Något som är lite trist då de har haft några av seriens bästa avsnitt under denna säsong. Men hittills har spänningen som klingonkriget och Spegeluniversumkonflikten skapade lyst med sin frånvaro. Det är svårt att göra det riktigt spännande med den klassiska "jorden är hotad"-berättelsen, eftersom Star Trek egentligen inte handlar om jorden och livet där. I mitt tycke är det egentligen bara The Best of Both Worlds och delar av Dominionkriget där detta har lyckats. Det är ju snarare när skeppet eller besättningen är hotad det blir spännande i Star Trek, så dessa rädda världen-berättelser passar inte riktigt in i Star Trek.

 

En intressant spekulation som har dykt upp är ju att Controll är kopplat till Borgerna. Kan det vara så att Sektion 31 ligger bakom dem? Vi får se...

Edited by Aike
Link to post
Share on other sites

Det jag gillar bäst med detta avsnitt är karaktären Dr Burnham. Hon är så lik Michael Burnham i rösten och beteende, så det känns verkligen som att de jobbat hårt med att få rätt person till rätt plats. 

Håller med om att det känns som en mellanakt, och jag hoppas så att det tar fart till nästa avsnitt. Men alla avsnitten ger upphov till såååå många uppdateringar av mig på Star Trek Databas, så det är ju kul!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...