Jump to content

Enders Game


Damien Stone
 Share

Recommended Posts

Fick för ett tag sen det mycket glädjande beskedet av att en film baserad på den dag till dato bästa bok jag någonsin läst är påväg. Från titeln så förstår ni vilken film jag menar.

Det är författaren till boken (Orson Scott Card) som har skrivit filmmanuset och det borde innebära att filmen kommer att hålla sig på samma nivå som boken gjorde.

Vad tycker ni andra om att det ska komma en film och vad tycker ni om boken?

För er som har läst den är det hemläxa som gäller, den är ett mästerverk som inte får missas.

Link to comment
Share on other sites

Sant, men i det här fallet så är manuset skrivet av författaren i fråga så det finns goda chanser att filmen kan bli väldigt bra. Jag väntar mig inte att filmen ska vara exakt som boken. Men om den följer Scotts eminenta sätt att behandla moraliska och filosofiska problem samt hans briljanta karaktärsutvecklingar så kan det nästan kvitta exakt vad filmen handlar om.

Link to comment
Share on other sites

Suck, det ska verkligen göras film på allt som har ett känt namn. Det hade inte varit så sorgligt om dom bara kunnat göra bra filmer. Men med tanke på hur bra boken är så borde det ju iallafall krävas en rent fantastisk inkompetens för att misslyckas med den här filmen.

Link to comment
Share on other sites

Enders game är väl knappast så känd utanför Science Fiction-kretsar skulle jag tro. Visst att det har varit mycket bok och serietidningshype den senaste tiden men det ska medges att de flesta av dessa filmer varit bra, ta X-men och Spiderman som exempel.

Det jag tror att en film på den här boken kräver är skickliga skådespelare, har man det så kommer man att komma mycket långt. Men jag hoppas på att filmen inte ska bli en besvikelse, och om den blir det så har jag fortfarande kvar boken.

Link to comment
Share on other sites

Detta har jag missat... :rodna:

Ender's Game verkar vara i min smak. Utomjordingar som anfaller. Jorden i framtiden. Mänskligheten nästan utrotad. Soldater som tränas för att försvara oss, hjätar som träder fram... Kryddas detta sen med relationer och moraliska dilemman så vill jag se denna, helst nu! :)

Någon som vet var man kan köpa boken? För så lite pengar som möjligt? ;) Vill ju gärna läsa boken först... Den verkar ju vara helt fantastisk.

Tänk att jag missat detta... :rodna:

Link to comment
Share on other sites

Någon som läst boken på engelska, har bara läst den på svenska, och rymdvarelserna är kallade "giftingarna" om jag mins rätt, vad heter de på engelska?

STOR SPOILER

SPOILER

Spoiler

De kommer att bli väldigt intresant hur de ska visa slut-striden, när våra hjältar endast tittar på "radarskärmar" och ger order, de skulle vara helt fel att visa några riktiga skepp som slåss, de skulle förstöra hela poängen..... :blink:

Slut soiler.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...