Jump to content

Invasion


Aliline

Recommended Posts

Onsdagen den 1 feb kl 21:55(22) börjar amerikanska sci-fi serien Invasion på kanal 5.

En tropisk orkan sveper över en liten stad i Florida. Samtidigt siktas ett mystiskt ljussken. Efter detta sätts tillvaron i gungning för parkvaktaren Russell Varon - huvudperson i nya uppmärksammade science ficton-dramat Invasion.

Samtidigt som stormen rasar som värst kommer det in rapporter om att mystiska ljussken siktats i ovädret. Till och med Russells egen dotter berättar att hon sett konstiga saker.

När ovädret är över avfärdas vittnesmålen om de konstiga ljusfenomenen. Men därefter inträffar den ena konstiga saken efter den andra. Oidentifierbara skelettdelar hittas i ödemarken, och när Russells fru, som rapporterats saknad, hittas naken i en livbåt utan något som helst minne av orkanen, inser han att något inte står rätt till. Samtidigt som en hel stad kämpar för att komma i ordning börjar Russell Varon utreda händelserna för att hitta ett samband.

Link to comment
Share on other sites

Personligen kan jag inte fatta att den här serien överlever jämfört med Threshold. Okej serien blir bättre ifrån avsnitt 11 men jössöss vad segt det är i början. Piloten är bara för mycke det blir mest OC över det hela. men men 4400 började ju lysande men "slutade i en sörja" så kanske den här serien får en annan utveckling. Det går faktiskt åt rätt håll och det är lovande.

Link to comment
Share on other sites

såg piloten på tv igår och ja...vad ska man säga? långsam som det förslår, inget vidare intressant manus och halvhjärtad regi. är det inte meningen att en pilot ska vara en "curtain-raiser" och få upp intresset för serien genom att vara väldigt spektakulär, eller är det bara jag som fått det hela om bakfoten? ;)

sen håller jag inte med kai dukat att the 4400 slutade (slutade och slutade, den är förnyad till en säsong tre under 2006) i en sörja, men det är en annan diskussion i ett annat ämne.

Link to comment
Share on other sites

Verkar väl okej, men hade svårt för vissa karaktärer. Det är så förutsägbart att ha en snyggmupp i huvudrollen och en tjockis som konspirationsteoretiker. Och sedan har jag svårt för när det blir övertydligt, typ: "Jag måste gå och spy nu" - här börjar man ana att hon kanske är med barn, men så i nästa dialogskifte: "Du som är gravid och så", eller hur det nu sade det. Ja,ja visst kunde hon ha varit magsjuk, men så påhittiga kan de inte vara, nej, regeln är om kvinnor är illamående så är de med barn.

Men det var lite spännande då och då, allrahelst efter stormen som inte var så spännande, jag störde mig mest på flickan. Det är också en så typisk grej - måste ut i stormen och rädda lilla husdjuret. Känner att jag är lite negativ idag...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Okej nu har serien hållit på ett tag och det är lättare att diskutera den. I och för sig har jag missat ett avsnitt, men det verkar inte göra något, och det är här min kritik ligger. Jag tycker det går för långsamt, det harvas i samma spår. Som förra avsnittet när flickan såg ljusen i vattnet - det har ju hänt flera gånger förr. Men, okej det är kanske någon sorts upptrappning som ska få sin förlösning snart. Emellertid hoppas jag att den kommer snart för det börjar bli ointressant att ha spänningsväxeln i hela tiden - det blir liksom tjatigt att ha det på samma spänningsnivå.

Det mest intressanta är ju mamman som blev invaderad och hennes tvivel och ovilja att gå in i ledet med de andra. Detta måste vara första gången som en "invaderad" människa gör motstånd. I alla andra filmer/serier så är det alltid ett lätt övertagande och sedan är människan mer eller mindre alien. Detta är ett stort plus! Annars är fortfarande snyggmuppen i huvudrollen ganska ointressant och barnen jobbiga, ingen förändring där.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nu har jag sett halva Invasion och jag måste säga att den verkar helt OK.

Jag har tidigare sett på första säsongen av "The 4400" och Invasion verjar bättre.

Astronomi intresserad som jag är önskar jag alltid att serien ska kretsa mer runt rymden, men de flesta serier (specielt "The 4400") tenderar att bli mer jordnära efter ett tag.

Där är Star Trek ett underbart undantag :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...