Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Star Trek-teknologi kommer göra det möjligt att träffas virtuellt

Recommended Posts

Forskare på TRLabs i Edmonton, Kanada, utvecklar en teknik för virtuell verklighet (VR) att användas vid t.ex. affärsmöten. Tekniken ligger enligt forskarna nära science-fiction, i synnerhet Star Treks berömda holodäck. Dataexperter vid Albertauniversitetet har arbetat på ett 3D VR-system, som kommer att ge känslan av att deltagarna i ett videokonferensmöte alla sitter i samma rum - även om de befinner sig i olika länder.

Tillsammans med forskarna på TRLabs, och en tredje grupp forskare vid Hewlett-Packard i Kalifornien, säger de att de vill få fram en holodäckteknik som inte bara visar personerna i rummet, utan även produkter som virtuella 3D-kroppar (bilar, båtar, olika typer av maskiner, etc). Detaljrikedomen beräknas bli så stor att man t.ex. skall kunna se svettdroppar eller stirrigheten hos en nervös aff??rskollega, eller klient (nog så viktigt vid affärsuppgörelser!).

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kommer att spara enorma resekostnader om det förverkligas. Och det skulle verkligen gynna miljön. Dock vore säkert hotel och flyg mindre lyckliga.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...