Jump to content

"Scotty" rollsatt för Star Trek XI


Nyhet

Recommended Posts

Ryktena om att James McAvoy skulle spela rollen som Montgomery Scott i Star Trek XI har nu bekräftats av brittiska Sunday Mirror.

McAvoy är känd bland annat för sin roll som faunen Herr Tumnus i Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet.

Det är första gången den skotska karaktären spelas av en riktig skotte. "Scotty" spelades i TOS av James Montgomery Dohan som var från Vancouver, Kanada. Det sägs att han prövade olika dialekter tills Gene Roddenberry fastnade för den skotska och då även döpte - den dittills namnlösa - karaktären till "Montgomery Scott".

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Vet inte om jag fullt ut kan tro på informationen när källan är Sunday Mirror. Men om det stämmer så lär det ju säkert bli ett officiellt uttalande snart.

Valet vet jag inte vad jag ska säga om. Har bara sett James McAvoy i rollen som han gör i Narnia och den känns inte speciellt bra att bilda sig en uppfattning utifrån.

Link to comment
Share on other sites

Jag fick också "red alert"-känsla när jag såg Sunday Mirror. Men visst vore det en intressant skådespelare till rollen?

Det har jag ingen åsikt om då jag inte har sett honom. Eller i varje fall inte vet att jag har sett honom. Förresten borde inte Adams släppa hela skådespelar listan snart med tanke på att dom ska börja skjuta den 5 november vilket snart bara är två månader bort? J.

Link to comment
Share on other sites

Det var tydligen ett rykte som hade varit uppe tidigare i år men då avfördes det som just bara ett rykte. Även denna gång har detta avfärdats av hans taleskvinna.

"A spokesperson at McAvoy’s publicist’s office contacted TrekMovie.com to say "James McAvoy is not attached to the Star Trek project." When pressed for more info the spokesperson could not give any more details".

Mera info om detta rykte.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...