Jump to content

Finns det liv på mars?


Nyhet

Recommended Posts

phoenix_landing_080525.jpg... det är den ständigt återkommande frågan. Kanske får vi svar på det inom en snar framtid. I natt mjuklandar nämligen marssonden Phoenix på Mars nordpol. Den knappt en ton tunga farkosten sändes iväg från Cape Canaveral för tio månader sedan. Landaren skall gräva sig ner en halvmeter för att eventuellt finna spår av liv, antingen från en tidigare period i Mars historia, eller i bästa fall liv som fortfarande är aktivt.

– Vid ytan är miljön ogästvänlig för biologiskt liv, men längre ned kan man tänka sig att isen kan ha smält under vissa perioder. Då hoppas man att liv kan ha utvecklats vid tidigare tillfällen och att man ska kunna se spår av liv helt enkelt, säger Johan Warell, astronom vid Uppsala universitet.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Det vore en av mänsklighetens största stunder om man upptäckte att det faktiskt fins liv eller har funnits liv, utanför vår egen planet. Jag är spänd på att se vad sonden kan hitta. Det ska dock till stor tur. Mars är stort och vi talar om en plats, som sonden ska söka på.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...