Jump to content
Sign in to follow this  
Nyhet

Warpmotorn kan bli verklighet

Recommended Posts

warp_drive_thumb_080815.jpgTvå amerikanska fysiker, Gerald Cleaver och Richard Obousy, har visat att det finns en lösning på det största problemet med en warpmotor (se warpdrift ); den otroliga mängd energi som erfordras för att skapa den nödvändiga warpbubblan. Om vi förutsätter att vi använder en materia/antimateria-motor (den mest effektiva motor vi kan tänka oss) skulle det i runda tal krävas lika mycket materia, men även antimateria, som planeten jupiter för att skapa warpbubblan.

De två fysikerna föreslår istället att man lokalt ändrar på den kosmologiska konstanten. Ingen lätt sak kanske, men det skulle sänka energibehovet dramatiskt. Tanken är att man genom att ändra konstanten kan skapa ett tunt skal av modifierad rum-tid runt farkosten och får en form av exotisk fältdrift (eng: field-propulsion).

Teorierna bakom den s.k. kvantgravitationen (bl.a. strängteorin) tillåter faktiskt en manipulering av extra dimensioner som skulle skapa en lokal asymmetri i den kosmologiska konstanten. Om hypoteserna för mörk energi håller skulle detta kunna utföras genom att mörk energi framför rymdskeppet fås att bli negativ varvid den lokala rymden komprimeras. (Mörk energi anses vara skälet till att universums expansionshastighet ökar)

Källa

[ Till originalnyheten ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tycker det är en intresant tanke. I stället för att säga att något inte är möjligt verkar det snarare som att Gerald Cleaver och Richard Obousy har ställt sig frågan hur kan vi göra det möjligt. Historien har alltid visat oss att det fins ett nästa steg, nya upptäckter att göra. I dag säger vi att det inte är möjligt att resa snabbare än ljusets hastighet. Vad vi vet i dag, så går det bara inte. Om detta faktiskt är sant eller inte, vet vi dock inte. Kanske Gerald Cleaver och Richard Obousys ättlingar kommer vara de första som säger warp-speed i ett riktigt skepp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Är du lite skeptisk? ;)

Hehe mja liiite skeptisk är jag. Men som sagt: Till synes "omöjliga" saker har ju hänt och blivit verklighet! Dock tror jag att warpmotorn med desshelhet är väldigt lång borta tidsmässigt...om vi inte kan få lite fuskhjälp från nån´anna ras/aliens ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...