Jump to content

Intervju med Roberto Orci


Nyhet

Recommended Posts

star_trek_xi_superliten.jpg Roberto Orci hävdar fortfarande att filmen i stort sett håller sig till etablerad kanon, men att det finns vissa mindre saker som är annorlunda. Han menar dessutom att det även med de ändringar som gjorts ändå kommer att fortsätta mot en tidslinje där vi känner igen oss. (+)

I en annan intervju får han frågan om tidsresandet förklarar saker som varför Enterprise ser annorlunda ut och varför skeppet byggs på plats i Riverside, Iowa och han svarar ja på båda frågorna. (+)

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Det är just av sådana här skäl jag verkligen ogillar tidsresor. Man ändrar på saker för att sedan radera den aternativa tidslinjen och status quo är uppnått. Jag tycker det är fegt att ta till tidsresor och deras implicita deus ex machina för att få ett carte blanche att ändra hur man vill för att sedan automagiskt återställa allt.

Men jag ska inte döma på förhand, filmen kan bli bra, allt hänger på ett bra manus, visuellt är den ju klart hemma. Men jag blir allt misstänksam av sådana här uttalanden.

Edited by Schran
Link to comment
Share on other sites

Vill jag att saker jag ser ska ha hänt? Det blir ju lite svårt med science-fiction då... :)

Nej, men skämt åsido, jag vill att saker ska ha konsekvenser och vara grundat i berättelsen. Jag vill inte att någon använder tidsresor och annat för att "go berserk" :) och sedan bara trycka på en knapp så är allt som vanligt igen. Det är ett billigt dramaturgiskt knep som ytterst sällan är till berättelsens gagn.

Och uttalandena tyder på så använder Abrams tidsresor för att kunna göra "sin" ST och sedan anknyta till canon genom någon slags deus ex machina. Så när alla ropar "det bryter mot canon!" kan han bara säga "alternativ tidslinje, stupid!"... :)

Link to comment
Share on other sites

Fast ska man välja resetknapp så föredrar jag tidsresan framför drömmen... J.

Absolut. Men det känns trots allt lite billigt och respektlöst mot det som har varit. ungefär soim att de pekat ut "jag gillar inte det här och det här och det här" så låt oss infoga en tidsresa som ändrar på alltihop.

Om inte.... det är så finurligt att filmen har en handling och sedan sker tidsresan så att den tidslinje vi känner idag uppstår. Det kan jag köpa, men inte tvärtom - att de utgår från dagens tidslinje men kör en tidsresegrej som ändrar hela tidslinjen i fortsättningen. Tyvärr är det väl det sistnämnda som ligger närmast till hands och det är det som känns så billigt och respektlöst.

Edited by Tom_Hell
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...