Jump to content

Det kan finnas liv på Mars!


Nyhet
 Share

Recommended Posts

mars_methane_090115.jpg

Vi har hört det förut. Men nu tyder mycket på att det faktiskt kan finnas liv om än av det primitivaste slaget på planeten Mars. NASA har upptäckt metangas som strömmar ut från vissa permafrostområden. Metangasen kan vara följden av biologiska processer som sker strax under permafrostlagret. Vissa forskare anser att det är möjligt att mikrober kan ha överlevt under eoner av tid under markytan och den nu utströmmande gasen kan komma från porer eller sprickor i permafrostlagret.

Finns det stora mängder metangas på Mars finns det möjlighet till att det kan finnas liv eller åtminstone hyfsade livsmiljöer.

(Nils Holm professor i geokemi, vid Stockholms Universitet. Citat från Aftonbladets artikel)

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Jag hörde att det var så dom gjorde en testmätning med nån´utav rymdsonderna som var på väg från jorden- man mätte/kollade om det fanns metangas. Alltså märker man att det fins liv när någon har fisit! Människa eller bakterie framgick dock inte hmm :blink: Men själva gasen som sådan kommer ju från bakterier (kanske involverade i en föruttnelseprocess som i magen hehe)

Link to comment
Share on other sites

Om Mars har liv, även om det är mycket primitivt, så har vi två planeter i bara vårt solsystem som har liv. Isåfall är chansen stor att liv förekommer i många andra solsystem och har vi (o)tur så är det intelligent. Ja, man kan knappt vänta på att få hälsa en utomjording välkommen med frasen "Lev länge och väl!"

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...