Jump to content

Star Trek XI - 34 dagar kvar


Nyhet

Recommended Posts

star_trek_xi_superliten.jpgSnart är det bara en månad kvar till premiären av den nya Star Trek-filmen. Som väntat finns en hel del nyheter som berör filmen i dessa dagar. För den amerikanska marknaden har filmen nu bedömts ha åldersgränsen 13 år (PG-13) för att det är science fiction-action och våld samt en kortare del av sexuellt innehåll. Något nytt om den svenska åldersgränsen är ännu inte känd, men vi tror att det bör bli en 11-årsgräns här. Tre nya bilder har samtidigt släppts av Paramount och dessa har vi lagt in i vår bilddatabas. Den första visar Kirk och Spock och de övriga två är egentligen bara varianter av två tidigare (klicka som vanligt på bilderna för högre upplösning):

tumme_startrekxi_090404_1_jpg.jpg tumme_startrekxi_090404_2.jpg tumme_startrekxi_090404_3.jpg

Roddenberry.com har fått kika på fasern från den elfte filmen. Du kan se bilder på vapnet, som tidigare bara har setts i miniatyrformat, och läsa recensioner på deras webbplats.

Nytt om personerna kring filmen: Chris Pine (James T Kirk) tackade nej till en roll där han skulle ha spelat mot George Clooney mot att istället ta Star Trek-rollen, berättar han för Access Hollywood i veckan. Los Angeles Times har samtidigt frågat Orci och Kurtzman om vilka Star Trek-böcker som är deras absoluta favoriter och föga förvånande har de valt fyra böcker som samtliga utspelar sig i TOS-eran: Ex Machina av Christopher L Bennett, Best Destiny av Diane Carey, Spock's World av Diane Duane samt Prime Directive av Judith & Garfield Reeves-Stevens. Zachary Quinto bekräftar för tidskriften Tribute att han har kontrakterats för en tolfte film (så då antar vi att de i varje fall inte dödar Spock i den här filmen... ;) - en pik mot alla planerade förändringar av Star Trek-universat). Producenten Damon Lindelof sätter dessutom spiken i kistan för alla TNG-förhoppningar i den elfte filmen när han för MTV Movies säger att det inte finns någon chans att besättningen från Star Trek: The Next Generation kommer att vara med. Han berättar dessutom att filmen nästan exakt blir två timmar, något som nämnts även tidigare av J J Abrams. fil

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Det beror nog på.

Jag tycker att man ska se filmen i Göteborg eller Stockholm på premiärkvällen, eftersom stämningen kommer att vara bäst där. Kan man det så får man nog vara ute några dagar i förväg om man vill ha bra platser.

Men på andra orter eller andra dagar och tider i storstäderna, så räcker det nog att boka samma dag eller tom att köpa dem i bion. Tyvärr tror jag inte att filmen kommer vara nummer ett i Sverige mer än första veckan på biotoppen, om den ens nu klarar det, eftersom Änglar och Demoner marknadsförs mycket hårdare.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...