Jump to content

Sämre ekonomi för Hollywood kan påverka Star Trek 12


Nyhet
 Share

Recommended Posts

Paramount flyttar premiären av

med Leonardo DiCaprio från oktober i år till februari 2010. Orsaken ryktas vara bristen på pengar till marknadsföring och sämre tider för Hollywood. Det kan få konsekvenser för Star Trek 12.

 

När en films premiär flyttas beror det nästan alltid på att testpubliken ogillar filmen. Filmbolaget väljer då till exempel att filma nya scener eller att klippa om filmen för att rädda projektet. Så var inte fallet för Shutter Island, som fick mycket goda omdömen, och har nämnts som en Oscarkandidat nästa år. I stället ryktas det att det är tuffare tider som gör att Paramount inte har råd att marknadsföra filmen under hösten, uppger bloggen Deadlinehollywood. Paramounts vd Brad Grey skrev i ett pressmeddelande:

 

-Vårt program för 2009 fick grönt ljus i ett mycket annorlunda ekonomiskt klimat och därför måste vi förbli flexibla och villiga att anpassa oss.

 

Orsaken kan vara ändringar i den tyska skattelagen. Under det senaste årtiondet har tyskägda filmproduktioner fått skattelättnader i Tyskland. Filmen behövde dock inte filmas i landet. Detta har filmbolagen dragit nytta av genom att starta tyska bolag eller att samarbeta med investeringsbolag som Spyglass som finansieras av tyska företag. Exempelvis hade Paramounts Lara Croft en budget på 94 miljoner dollar, men efter att bolaget hade sålt filmen till Tyskland kostade den i praktiken enbart sju miljoner, skriver Slate.com.

 

Tanken med de tyska skattelagarna var dock att stöda den inhemska filmindustrin, och därför har den tyska regeringen tröttnat och ändrat lagen.

(Den ende som faktiskt använde skattelättnaderna som det var tänkt var den beryktade regissören Uwe Boll. Han är kanske mest känd för att ha gjort sågade filmatiseringar baserade på tv-spel och att han har utmanat Michael Bay på en boxningsmatch.)

 

För Star Trek 12 kan det ändrade läget innebära en lägre budget än den senaste filmens 145 miljoner dollar exklusive marknadsföringskostnader. Bryggan och korridorerna på Enterprise går att återvända. I stället är det kanske specialeffekter som får stryka på foten på samma sätt som skedde med Star Trek II: Khans vrede på 1980-talet.

Källa

[ Till originalnyheten ]

Edited by Nyhet
Link to comment
Share on other sites

Nej, det lär inte bli samma skillnad som mellan The Motion Picture och Khans Vrede tror jag. Men det vore trist om de drar ner på det spektakulära. Det är det som säljer filmen via trailers och är en sak som man bara kan få bio.

Samtidigt tror jag att man kommer se tillbaka på 00-talet som en storhetstid för film just därför man hade råd att göra storslagna filmer. Det kommer att bli färre sådana de närmsta åren.

Edited by Aike
Link to comment
Share on other sites

De får anställa alla trekkies/trekkers som kan det där lite, de skulle säkert göra det billigt. Färre specialeffekter ger ju mer fokus på annat som t ex handlingen, så det behöver inte vara negativt för filmen.

I verkligheten är folk mycket för specialeffekter iaf den stora gruppen, för oss hårtinbitna trekkers tycker vi att det inte gör så mycket och att de kan fokusera mer på handlingen.

När det väl gäller handlar allt om pengar, så de måste locka till sig en större skara för att det ska gå runt och ge mer profit.

Everyone is a Ferengi xD

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...