Jump to content

Här är årtiondets tio bästa sf-filmer


Nyhet

Recommended Posts

A.I. Artificial Intelligence är 00-talets bästa science-fictionfilm, anser Eugene Novikov vid Cinematical.com. Star Trek hamnar inte ens bland topp tio, utan får dela "The "A for Effort" Award" med Avatar.

Hans tio bästa sf-filmer är:

1. A.I. Artificial Intelligence (Spielberg)

2. Primer (Carruth)

3. Donnie Darko (Kelly)

4. Children of Men (Cuaron)

5. The Road (Hillcoat)

6. Moon (Jones)

7. War of the Worlds (Spielberg)

8. Sunshine (Boyle)

9. The Prestige (Nolan)

10. The Box (Kelly)

Novikov kallar Matrix Reloaded (Wachowskis) och The Chronicles of Riddick (Twohy) för årtiondets bästa uppföljare. Mest underskattade anser han att Mission to Mars (DePalma) och Dreamcatcher (Kasdan) är.

Vilka var dina favoriter bland sf-filmerna de senaste tio åren?

Källa

[ Till originalnyheten ]

Link to comment
Share on other sites

Min topp-fem är:

1.The Butterfly Effect

2.Star Trek

3.Revenge of the Sith

4.Knowing

5.Minority Report

Andra bra filmer: District Nine, Transformers, War of the worlds, The Day after tomorrow, Nemesis mfl.

De har varit många bra sf-filmer de sista tio åren.

Link to comment
Share on other sites

The Children of men sög ju! Och War of the Worlds var inge vidare heller. AI var bra men den var lite för lång. Här är min lista. Kanske lite ofullständig då jag inte tänkt igenom den speciellt. Kan finnas andra filmer som platsar.

1) x-men

2) Pitch Black

3) district 9

4) The butterfly effect

5) iron man

6) serenity

7) sunshine

8) Star Trek

9) Donnie Darko

10) Resident Evil

Jag skulle även vilja nämna Underworld och Alien Vs Preditor. Båda var överraskande bra då jag på förhand sågat dem orättvist. Equilibrium var helt ok också.

Link to comment
Share on other sites

Va? Resident Evil blev ju tillräckligt populär för att få uppföljare. Jag gillar skräckgenren förutom scifi. Och självklart spelade jag en hel del resident evil på 90-talet.Så givetvis gillar jag filmen :) Children of Men följde ett uttjatat tema. Såg den med mina nördpolare (scifi entusiaster)och vi alla sågade Children of Men.

Tyvärr verkar det som om scifigenren tog ett stort kliv tillbaka under detta decennium medan fantasy regerade på filmduken. )90-talet var klart bättre med filmer som Gattaca, Matrix, Total Recall, First Contact, Contact, StarGate, Deep Impact, 12 apornas armé, Cube, Galaxy Quest... ja listan kan göras hur lång som helst

Link to comment
Share on other sites

Mission to Mars vill jag minnas som en ganska bra film. Nemesis har fått klart oförtjänt dålig kritik. Avatar kommer jag säkert att gilla när jag väl tar mig tid att se den. Star Trek hamnar på en klar första plats i min rankning eftersom det är den enda film på senare tid som jag har sett två gånger. J.

Link to comment
Share on other sites

Jag tittade på Ai häromdagen. Den är riktigt bra och skulle ta sig in på min tio i topp lista. Förmodligen är det nog också den rent bästa hårda och idédrivna sf-filmen under 00-talet. Den är dock som har nämnts lite lång, särskilt inledningen kunde kortas något.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...