Jump to content

Barnens deltagande vid treffar


Pjotr'k
 Share

Recommended Posts

Jag har engagerat mig i frågan om hur barnen (och därmed föräldrarna) kan få vara med på någon Star Treff. Som det nu ser ut har jag sett till att barnen får vara med på de aktiviteter som Stadsbiblioteket tvärs över gatan har på lördagarna kl 14.00. Även om vi får vara med den 5 mars redan kommer jag att engagera mig i detta först till maj-treffen. Mars-treffen är ju ändå med årsmöte, något som kanske minskar antalet möjliga barn drastiskt samt att de vuxna egentligen inte bör splittra sig genom att någon är borta från årsmötet. Kanske har jag fel - vi får väl se.

Men för att vi skall kunna erbjuda något även för barn krävs mer än Stadsbibliotekets stund med sagor och äventyrslek.Jag skulle gärna se att medlemmar och föreningen donerar leksaker och annat som vi kan ge till barnen. Jag hoppas dessutom att någon kan tänka sig att göra en barnvänlig Star Trek-klippsamling som vi kan titta på på en medhavd dator eller TV. Kanske med några scener ur TAS-serien, men också de andra.

Jag har ingen om vilken ålder barnen kan tänkas vara, men jag tror att vi, om vi engagerar oss, nog kan få föräldrar att vara med när samma föräldrar turas om att passa barnen, och vi kan förhoppningsvis få med barnen som fullvärdiga och aktiva medlemmar när den tiden kommer!

Jag tar tacksamt emot synpunkter och idéer, antingen här via det förträffliga forat på Star Trek Databas, e-postlistan eller direkt till mig på e-post.

Link to comment
Share on other sites

En idé som funkar för barn i de flesta åldrar* är att rita och måla. Hittade några sidor med färgläggningsbilder man skulle kunna använda:

Det skulle kunna liva upp dekorationerna på treffarna också :)

*Vi kanske också kan få vara med på ett hörn.

Link to comment
Share on other sites

Jättebra idé! Jag har tidigare skickat några av dessa "coloring pages" till min sons dagis, men de har ännu inte tagit in det i sin verksamhet (endast Star Wars där, tydligen...). Självfallet kan man ge möjlighet för barnen (och vuxna barn med) att teckna på Star Treffen - mycket bra idé!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Den som motionerade vid årsmötet är ju en, mer än så har jag inte hört något. Dock vet jag inte vem det var som motionerade om det...

Hmm... jag argumenterade redan förra året om det olämpliga med anonyma motioner...

Med vänliga hälsningar

Patrik Centerwall

# 146

Edited by Centerwall
Link to comment
Share on other sites

I vilket fall som helst tycker jag att det är utmärkt att du gör ett försök för att få det att funka - jag tror personligen inte att det kommer att bli ett särskilt stort gensvar, men man kan ju i alla fall försöka och hoppas. Lycka till helt enkelt! :-)

Med vänliga hälsningar

Patrik Centerwall

# 146

Edited by Centerwall
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...