Gå till innehåll
Nyhet

Cheferna för världens ledande rymdbyråer i möte för att diskutera en framtida bas på månen

Rekommenderade inlägg

BildIgår samlades cheferna från Europas, Kanadas, Rysslands, Indiens och Japans rymdbyråer i Washington (NASA var dock upptaget med SpaceX på annat håll) för att bl.a. diskutera en framtida månbas. Månen verkar finnas på allas agenda förutom NASAs. Och för Ryssland är det inte bara ett färdmål, utan ett mål för framtida kolonisering (...the first frontier).

"Vi talar inte om att upprepa vad människan uppnådde för fyrtio år sedan." sade Roscosmos (den ryska rymdbyrån) chef Vladimir Popovkin. "Vi talar om att etablera permanenta baser." Den japanska rymdbyrån JAXAs chef Yuichi Yamaura var inne på samma linje.

Lite anmärkningsvärt var kanske att man vill öka samarbetet med Kina (som också vill upprätta en bas på månen) men minska samarbetet med NASA, som på sistone visat sig vara en ganska opålitlig partner.

[Klicka på bilden för förstoring]

Källa Källa 2

[ Till originalnyheten ]

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att Nasa i större utsträckning håller sig från samarbeten beror på två faktorer. 1. Man vill inte vara bunden til och begränsad av andra länders rymdprogam samt att USA strävar efter att den privata sektorn ska ta över rymdprogammet. De vill kommersialisera rymdsektorn och bibehålla sin framträdande roll inom området samt öka möjligheterna till en snabbare utveckling då den privata sektorn har stora summor pengar att investera, till skillnad från NASA.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×