Gå till innehåll
Nyhet

Star Wars i rubrikerna 31 oktober 2012

Rekommenderade inlägg

George Lucas försäljning av livsverket Lucasfilm till Disney igår har rönt stor uppmärksamhet runt om i världen.

  • George Lucas själv får 27 miljarder kronor från Disney. Men vi kan inte räkna med att han kommer att skapa en ny filmstudio eller andra kreativa projekt, spår The Hollywood Reporter. I stället ska han ägna sig åt välgöranhet. Hans favoritområden är utbildning och sjukvård.
  • George Lucas berättar här i en videointervju om de framtida Star Wars-filmerna som Disney kommer att göra. De kommer att produceras av Kathleen Kennedy, medan Lucas enbart kommer att vara konsult.
  • Vad händer i episod sju? frågar sig Cinemablend. Det finns i bokform berättelser som beskriver vad som hände Luke, Leia och Han Solo efter Jedins återkomst. Bland annat blir Leia en jediriddare och gifter sig med Han. Tillsammans får de tre barn. Luke blir också pappa. Han har även en kort flirt med den mörka sidan när en klonad kejsar Palpatine återvänder.
  • Cinemablend undrar också om Star Trek Into Darkness-regissören JJ Abrams kommer att bli den som tar över Star Wars. Sidan tror inte det är troligt, eftersom han är knuten till att göra ytterligare en tredje Star Trek-film.
  • Cinemablend spekulerar också huruvida Disney även kommer att göra nya Indiana Jones-filmer eftersom dessa rättigheterna också ägs av Lucasfilm. Något klart svar får vi dock inte.

[ Till originalnyheten ]

Redigerad av Nyhet

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

SW har redan fått barn-stämeln på sig på grund av The clone wars. Disney kommer nog att förvandla SW helt och hållet till barnprogram. Adjö politiska intriger och avhuggna kroppsdelar, nu kommer det bara bli Disney-crap

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tror Disney ändå måste följa mycket av Lucas idéer. I videointervjun ovan nämns väl att han har ganska klara berättelser och figurer för framtida filmer. Jag tvivlar att Disney kommer komma in och förstöra Lucas vision. Möjligt är väl att den utvecklas efter han har gått bort eller blivit för gammal.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Till och med yngre skulle jag vilja nog säga av egen erfarenhet. Jag vet att jag älskade filmerna när jag var väldigt ung runt 4-5 år och de sändes på SVT. Den stora mängden leksaker som fanns på 80-talet riktade sig knappast till tonåringar utan barn 6-12 år gamla. Ewokerna och de filmerna som kom på 80-talet om dem var ju också riktade till barn. Jag vet att Ro Laren klagar på Jedins återkomst just därför den var för barnslig. Det var vad jag förstår en ganska vanlig åsikt bland de som inte var barn när den kom. Sedan i modern tid har Star Wars haft en barnstämpel sedan Phantom Menace släpptes.

Ett annat bevis är ju att nästan alla Star Wars-filmerna har haft mycket låga åldersgränser för biobesök. Jag har för mig att den allra första filmen hade i USA åldersgränsen "Universal", det vill säga alla kunde se den.

Jag tror Facepalm är för ung för att ha varit med om att Star Wars alltid har haft en stark inriktning på barn. Och Fleetadmiral för gammal för att ha köpt mycket Star Wars-leksaker.

Redigerad av Aike

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×